En funcionament l’ampliació de l’abocador comarcal de Mas de Barberans

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ampliació de l ‘abocador comarcal del Montsià

Les obres, que han costat 2,4 MEUR i allargaran deu anys la vida de les instal•lacions, permeten l’abocament dels residus urbans de la veïna comarca del Baix Ebre.

A l’alcalde del Mas de Barberans li preocupa l’ increment de transit que significarà aquesta ampliació

En canvi assegura que la suma dels residus de les dos comarques,no arribarà a generar el volum que,anys enrere,aportava  solament la nostra comarca. 

(J.Roig/T.G.).-Des de el passat 19 d ‘Agost es troba en funcionament   l’ampliació de l’abocador comarcal de Mas de Barberans. Les obres, que ha suposat una inversió 2,4 milions d’euros a càrrec de l’Agència de Residus de Catalunya , permetran incrementar la vida útil de l’abocador en deu anys, passant dels 40.000 metres de capacitat als 400.000 actual. L’ampliació permet també que tots els residus urbans que es generen a la comarca del Baix Ebre, una part dels quals s’enviava fins aquests moments a Tivissa , es dipositin a partir d’ara en aquestes instal•lacions, fet que suposa “un important estalvi en la gestió de residus de les dues comarques”, segons el Consell del Montsià.

Per la seua banda,l ‘alcalde del Mas de Barberans  Josep Lleixa,en declaracions a La Plana Ràdio,  explicava que l ‘ampliació ha de permetre allargar la vida útil de l ‘abocador  encara  que a partir d ‘ara rebi els residus de la comarca veïna del Baix Ebre, ja que els darreres anys  i com a conseqüència de la crisi, s’ ha notat una baixada important dels residus que entren a les instal•lacions ,fins al punt de que ,segons les previsions,la suma dels residus del Baix Ebre i Montsià,no arribarà a generar el volum que,anys enrere,aportava  solament la nostra comarca.

Lo que si que preocupa al ‘alcalde del Mas de Barberans és l’ increment de trànsit de vehicles  que suposarà l ‘ampliació de l ‘abocador amb la circulació dels camions procedents del Baix Ebre,ja que les carreteres,tant la que ve de Tortosa ,com la  que  puja des de Santa Bàrbara ,son carreteres estretes  i amb molt de transit ,sobre tot a l’ hivern per  les feines agrícoles.
Finalment  Lleixà també explicava que encara no s ‘ha formalitzat oficialment la unió dels dos consorcis comarcals de residus i per tant tampoc no pot saber l’ increment econòmic que suposarà per al municipi aquesta ampliació.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada