L’hidròleg Rafa Sánchez assegura que el Delta de l’Ebre ‘està molt pitjor ara que fa un any’

rafa-sanchez-hidroleg-reduit2L’hidròleg Rafa Sánchez ha afirmat aquest diumenge a la tarda a Poble Nou del Delta que el Delta de l’Ebre ‘està molt pitjor ara que fa un any’. Sánchez ha explicat que en els darrers mesos hi ha hagut un canvi molt important en la política de gestió mediambiental des del ministeri del govern central. Per aquest motiu, i més ara on s’ha de decidir el cabal mediambiental que necessita el riu, és més necessari que mai que hi hagin actes socials per defensar la sostenibilitat de l’Ebre així com el futur econòmic i social del territori. Sánchez ha explicat que ‘lamenta’ el gir inesperat que ha fet el ministeri de Medi Ambient quant a la gestió del cabal mediambiental. ACN

L’hidròleg ha defensat que el Delta i el riu Ebre està en un ‘moment clau i crític’ ja que s’ha de repartir l’aigua per les diferents zones del territori en els propers sis anys.

Segons Rafa Sánchez, ‘haurien de ser les mateixes autoritats que defensin l’Ebre. Malauradament no és així’, ha conclós. Sánchez ha dit que de no canviar aquesta situació el Delta de l’Ebre s’endinsa en un procés de retrocés i incertesa on el seu futur queda hipotecat’

El tècnic ha explicat que defensa ‘absolutament’ la política de mobilitzacions que vol tornar a endegar la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) ja que és la ‘clau’ perquè decisions que poden decidir el futur econòmic i sostenible d’un territori no quedin a mans de tercers.

Aquestes declaracions de l’hidròleg s’han fet amb motiu de la seva participació en el marc de la segona edició de la Diada dels sediments. Un cop acabada aquesta xerrada, la jornada lúdica i festiva ha anat seguida d’un debat obert i ja a la nit diferents actuacions musicals.

L’associació de jóvens ‘Tots al munt’ del Poble Nou ha organitzat per aquest diumenge la II Diada pels sediments que es presenta com una jornada plena d’activitats al bell mig del Delta. Segons els organitzadors, es tracta d’apropar la gent a la naturalesa que forma el Delta per defensar-la i, alhora, gaudir-la. Per aquest motiu, les activitats que organitzades tenen a veure amb ‘conèixer millor el nostre entorn i reflexionar sobre la situació en que se troba a la vegada que ens ho passem bé’

La Diada s’ha iniciat a primera hora del matí amb diferents activitats que els han portat a tots els interessats a la Bahia dels Alfacs on han navegat fins a l’espai de les Salines situades entre la Barra del Trabucador i la Punta de la Banya.

L’organització d’aquesta II Diada ha insistit que aquesta està destinada a persones de totes les edats i té com a objectiu ‘estendre’s pels diferents pobles del Delta de l’Ebre a partir de que el teixit associatiu dels diferents municipis se la facin seva i li donin noves formes.’

Al mateix temps, aquesta II Diada pels sediments és la jornada que inaugura el camp de treball Preservació de la Barra del Trabucador II organitzat per l’associació de Jóvens per la Cultura i la Sostenibilitat a les Terres de l’Ebre.

Es beneficis d’aquesta II Diada pels sediments al Delta se destinaran a un altre projecte que organitza aquesta associació: els Cartells pel medi ambient. Els cartells informaran objectivament sobre la situació mediambiental del Delta de l’Ebre.

El contingut, tan de text com de material gràfic, l’ha dissenyat el mateix Rafa Sánchez. Els cartells seran impresos en fusta seguint els paràmetres de disseny del Parc Natural i cobriran els principals llocs de pas turístic del litoral deltaic així com pretenen cobrir el que els organitzadors creuen que és un buit d’informació existent sobretot en les persones que venen de visita al Delta de l’Ebre.

El projecte dels Cartells pel medi ambient està organitzat pels Jóvens per la Cultura i la Sostenibilitat coordinats amb la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE).

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada