“La princesa calva” un projecte solidari Nacional, dissenyat per una Planera.

princesa calba“La princesa calva”  per treure un somriure als nens d’oncologia pediàtrica .

La proposta,  nascuda al facebook ja suma 1.300  voluntaris.   

La Planera Elisabeth Lleixà ha estat la dissenyadora de “la princesa calva” i forma part de la coordinació del projecte.

(T.G.) La iniciativa va néixer després que Asun Bodí, conegués el cas de L’ONU doble Costat, un moviment que recull signatures mitjançant la plataforma Change.org,  perquè la propera pel·lícula d’animació que creï la factoria Disney,  sigui amb un heroi o heroïna calba.

A partir d’aquí Asún va contactar, mitjançant el facebook,  amb la planera Elisabeth Lleixà ( Les Fofutxes de mama Eli) i el Sevillà Luís Sanchez que treballen la gomma eva i realitzen fofutxes artesanes,  la idea era que ells elaboressin els patrons per crear un Princep i una Princesa “pelona” per regalar-ho als nens i nenes d’oncologia pediàtrica dels hospitals de Barcelona.

La proposta, gestada mitjançant el facebook,  va rebre tan bona acollida,  que va començar a crear  xarxa i en pocs dies,  el perfil encetat  per tal motiu “princesa calva” va rebre centenars de sol·licituds de tot l’estat Espanyol,  per adherir-se aquest projecte, d’aquesta manera el sorgir com una petita iniciativa solidària s’ha convertit amb una acció a nivell de tot l’Estat Espanyol que ja suma més de 1300 voluntaris.

El més complicat segons explicava Lleixà és la coordinació de totes les persones que s’han sumat en l’elaboració d’ aquestes fofutxes artesanes, cada província té una persona de contacte que és l’encarregada d’informar per saber  com s’han de realitzar els treballs.

El grup, també ha contactat amb els diferents hospitals de l’estat així com  empreses subministradores del material per tal que formin part del projecte d’una manera desinteressada.

La passada setmana ja es van donar a conèixer les característiques dels prínceps calbs, “Esperanza i Corage “.

Elisabeth Lleixà s’ha encarregat d’elaborar els patrons de la princesa Esperanza que portarà  el color rosa símbol de la malaltia, el verd de l’esperança, el groc simbol del càncer infantil  i el blanc de la puresa.

Esta previst que per al 15 de febrer de l’any vinent,  dia internacional del càncer infantil,  és pugin regalar les fofutxes a tots els nens i nenes dels hospitals de l’estat,  tancant així aquesta acció solidària amb l’ànim de treure un somriure als nens i nenes afectats per la malaltia.

1 resposta

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada