L’Ajuntament de Tortosa genera 700.000 euros de despesa sense partida pressupostària durant l’any passat

Plenari Ajuntament Tortosa (Foto :Tinet.cat)

L’extrajudicial total del consistori supera l’1,2 MEUR per les factures que van registrar-se després del 31 de desembre però que tenien consignació
(ACN).- El ple de l’Ajuntament de Tortosa havia d ‘aprovar ahir, en la sessió ordinària del mes de juliol, l’extrajudicial de l’any 2011, un import que supera l’1,2 MEUR. Amb tot, el gruix de l’extrajudicial és per a les factures que no tenien consignació pressupostària i que sumen un total de 699.704 euros. Segons ha explicat la tinent d’alcalde d’Hisenda, Matilde Villarroya, ha atribuït la generació d’aquesta despesa pel fet d’haver elaborat un pressupost “molt ajustat” per l’actual conjuntura econòmica. L’increment del cost del consum elèctric, la recollida d’escombreries, i les despeses generades per imprevistos com els aiguats i inundacions, entre els motius de l’extrajudicial.

L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha assegurat que tot i que haguessin volgut no generar extrajudicial, la quantitat no és “en absolut” comparable al que s’ha produït en altres anys i per altres governs municipals. Bel també ha explicat que el 90% dels proveïdors ja han cobrat totes les factures, d’acord amb el crèdit de l’Estat al que es va acollir l’Ajuntament.

L’extrajudicial inclou des de factures de la llum, el cost del qual s’ha incrementat, a eventualitats com inundacions, algun desfasament amb la recollida d’escombreries, o 113.000 euros de l’àrea de festes. “La situació actual no ens permet tenir coixins per si hi ha imprevistos i amb un pressupost tan ajustat ha estat inevitable”, ha manifestat la regidora d’Hisenda.

La resta d’extrajudicial, 519.000 euros, són de factures que sí que tenien consignació pressupostària, però que es van presentar fora de termini i, per tant, després del 31 de desembre