Les escoles rurals de Freginals, Godall i Mas de Barberans, el curs vinent, també tindràn llar d’infants.

escola5-300x225

L`Escola Teresa Subirats i Mestre/ Mas de Barberans (Foto:xtec)

El Govern acorda una experiència pilot perquè s’incloguin llars d’infants a 3 escoles rurals de les Terres de l’Ebre i 4 a les de Lleida.

A partir del curs vinent, set escoles rurals de les Terres de l’Ebre i de les comarques de Lleida atendran també infants de 0 a 3 anys.

(J.Roig/Redacció).-El pla Començarà el curs vinent en 7 escoles rurals d’arreu del territori, 3 a l’Ebre i 4 a Llieda , com a primera fase del projecte que té com a objectiu facilitar el servei a les famílies per evitar que hagin de dur els seus fills a altres municipis i hi puguin acabar traslladant tota l’escolarització

Les escoles ebrenques incloses a aquest pla, estan totes a la comarca del Montsià i són les escoles rurals de Freginals, Godall i Mas de Barberans. Aquests centres tindran, a partir del curs vinent, un grup de llar d’infants, previsiblement, entre 4 i 6 nens i nenes entre 0 i els 3 anys.

Aquesta iniciativa s’inclou en una proposta que s’ha presentat sobre la gestió d’aquestes escoles i que consolida els projectes educatius de les zones escolars rurals i que començarà el curs vinent en 7 escoles rurals d’arreu del territori, s’inclou en la proposta Innovació i qualitat a l’escola rural, sobre la gestió d’aquestes escoles i que també consolida els projectes educatius de les zones escolars rurals (ZER).

El projecte pilot es farà en una primera fase en 3 escoles rurals dels Serveis Territorials de les Terres de l’Ebre i en 4 de Lleida. L’objectiu és garantir el servei de primer cicle d’educació infantil per a les famílies que el necessiten, atès que es vol evitar que hagin de dur els seus fills a altres municipis i acabin traslladant tota l’escolarització de l’infant fora del poble o, fins i tot, canviant el seu domicili.

Tal com es defineix en la proposta, una escola rural és una escola pública, única al poble, amb una estructura variable, que es troba en un medi rural i que no arriba a tenir un grup per nivell educatiu. Una ZER és una institució escolar formada per escoles rurals, generalment d’un entorn proper, que es considera com un centre únic. Aquest curs a Catalunya hi ha 88 ZER, que engloben 278 escoles del territori, amb un total de 1.441 mestres, 314 dels quals són itinerants, i 11.048 alumnes. La ràtio d’alumne per mestre és de 7,6 i la de mestre per grup, d’1,7.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada