Història,música,cultura i esport conflueixen aquesta cap de setmana a Santa Bàrbara

colage1Les Jornades Culturals a Santa Bàrbara enfilen els darreres 15 dies  amb diferents  propostes que ompliran  el cap de setmana d ‘activitats relacionades amb la història ,la música o la cultura i l ‘esport.

(J.Roig/T.G.).-Per començar aquesta mateixa tarda a les 19:30 hi ha programada al Centre Cultural una xerrada a càrrec del president del Centre d ‘Estudis planers,Màrius Pont ,que,amb el títol de “Quin any aquell 1913 !” pretén fer  un repàs  amb explicacions i imatges,als molts esdeveniments importants per al desenvolupament del municipi que van tenir lloc,just fa ara un segle.
La inauguració de les Escoles al gener d ‘aquell any,l ‘arribada de la llum elèctrica al municipi el 21 de març,l’ acabament definitiu de l’església  o del ajuntament  amb l ‘edifici annex de telègrafs  i la mort del carismàtic alcalde Gabriel Cid i Cid ,impulsor de tota aquesta “modernitat” que arribava al nostre poble ,seràn els arguments històrics que desenvoluparà Pont  i per als que demanava, poder reforçar-ho  amb  les aportacions fotogràfiques que pugin fer els assistents.

Demà dissabte,dia 4, s’ han organitzat visites guiades i gratuïtes  al Museu de la Vida a la Plana on tindrà lloc també a les 19:30 hores la presentació del llibre “Al cor de la terra (El món agrari  a les Terres de l’ Ebre al segle XX) de Josep Olivas Rodríguez.

Ja el diumenge,està prevista una sortida fotogràfica amb els participants del curs bàsic de fotografia digital que s’ ha organitzat les darreres setmanes al municipi  i el segon torneig  semi-pro   “3 man”  que organitza el club Paintball Santa Bàrbara a la pista coberta del poliesportiu municipal  amb 12 equips que competiran  procedents  tant de Catalunya com de la comunitat valenciana .Segons ens deien Oscar Marco i Alba Lapuerta ,president i secretaria,respectivament de l ‘entitat ,enguany l’equip local no entrarà en competició per poder dedicar-se exclusivament  a la organització.

Finalment ,l ‘atapeït cap de setmana planer acabarà amb música i amb les novetats que la Unió Musical Jaume Balmes prepara per a aquest concert de Jornades Culturals. Marc Subirats ,director i mestre de la entitat,avançava que ,per donar sortida a altres inquietuds que hi ha entre les músics de la banda,  han preparat un concert per a big band on els temes , amb aires jazzístics, deixaran de costat el temes tradicionals per  a banda. Però això no és tot,perque també ,per primer cop, la Unió Musical inclourà la veu d’ una cantant  a la seua actuació.
Aquest singular concert tindrà lloc a les set de la tarda del diumenge 5 de maig , al Centre Cultural.