Roquetes renuncia als bous de les festes majors per les retallades pressupostàries

Foto: Bou capllaçat

(ACN).-Roquetes no celebrarà cap acte taurí a les festes majors del mes de juliol per falta de pressupost. El Patronat de Turisme ha apostat per mantenir els deu dies de festes i renunciar als bous i altres actes populars gratuïts. I és que enguany el pressupost per fer front als costos és inferior a altres anys. Només per part de l’Ajuntament, l’aportació serà un 50% menys que fa dos anys. En concret, hi contribuirà amb 45.000 euros.

Els actes amb bous, normalment de tres dies, costen a l’Ajuntament aproximadament 15.000 euros.

Amb el pressupost sobre la taula, el Patronat de Festes de Roquetes ha decidit mantenir els deu dies festius i renunciar a la celebració d’alguns dels actes populars debades, com els bous. També el correfoc pot ser un dels actes que caigui de la programació.

La tradició dels bous a la ciutat  ve de molt antic, com a bona part dels pobles de les Terres de l’Ebre i malgrat altres interrupcions passades, s’havien estat celebrant de manera continuada des dels anys 80. Gas però ha recordat que aquesta decisió és pren de manera transitòria i que les festes amb bous es reprendran tan bon punt ho permeti la conjuntura econòmica del municipi.

D’altra banda, el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, ha organitzat una sessió informativa per als responsables d’ajuntaments i entitats organitzadores del bous de les poblacions ebrenques, “per tal que la tramitació de les autoritzacions es facin amb la major agilitat possible”.

Pel que fa a la publicació del Reglament d’aquesta Llei, Xavier Pallarès, ha volgut deixar clar que “important no és quan sinó com”.

Com ha explicat l’alcalde de Roquetes, Francesc Gas, el consistori ha hagut de retallar la seva aportació al pressupost de les festes majors, que gestiona l’organisme autònom del Patronat de Festes, a causa de l’actual situació econòmica. La contribució serà aquest 2012 de 45.000 euros. Sumada a la retallada que ja es va haver de fer l’any passat, l’Ajuntament de Roquetes ha reduït un 50% en dos anys la seva aportació al Patronat, uns diners que destinen a costejar els actes de carrer i gratuïts que s’inclouen en el programa de les festes majors. Amb el pressupost sobre la taula, el Patronat de Festes de Roquetes ha decidit mantenir els deu dies festius i renunciar a la celebració d’alguns dels actes populars debades, com els bous. També el correfoc pot ser un dels actes que caigui de la programació.

A les festes majors de les Roquetes se solen celebrar tres dies amb actes taurins. El cost aproximat és d’uns 15.000 euros. La tradició ve de molt antic, com a bona part dels pobles de les Terres de l’Ebre i malgrat altres interrupcions passades, s’havien estat celebrant de manera continuada des dels anys 80. Gas però ha recordat que aquesta decisió és pren de manera transitòria i que les festes amb bous es reprendran tan bon punt ho permeti la conjuntura econòmica del municipi.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada