La festa de Sant Gregori tindrà un recull de llegendes i anècdotes locals

El CEP ja te enllestit el treball que presentarà en el marc de la festa del copatró

Representació popular amb motiu del 175 aniversari de l’ independència municipal(Foto:J.Roig)

No es descarta la possibilitat de que algunes d ‘aquestes histories  locals es pugin representar en anys propers

(J.Roig).-Seguint la línia encetada fa uns anys  per convertir la festa del copatró Sant Gregori en una festa de caire tradicional i desprès d ‘alguns tallers patrocinats per l’ Institut Ramón Muntaner ,com el  de jota o el d’ ornamentació  ,ara  el Centre d ‘Estudis Planers  i per encàrrec de l’ Ajuntament de Santa Bàrbara  a preparat un recull de llegendes i altres històries sobre el municipi que seran presentades  el dissabte 14 de maig al saló plens.

Marius Pont, president de l ‘entitat explicava que l’ intenció és que,aquestes històries recollides  gràcies a la transmissió oral de diferent s veïns del poble,es pugin convertir  en anys posteriors en itineraris,representacions teatrals o esquetxos per  poder-ho mostrar  en el marc de la festa de Sant Gregori.

El president del CEP explicava que del treball de camp se n’ha encarregat  molt especialment Victor Monforte   que ha estat qui ha recollit les històries explicades  per la gent gran del poble sobre Guerres carlines,marfantes,crims i resta d’ anecdotari local ,tenint un especial  protagonisme en  aquest camp el sr. Paco  Romeu que fins i tot te escrites algunes d ‘aquestes anècdotes.
L’ acte previst per al dissabte 14 de Maig per presentar el treball de recull d ‘aquestes anècdotes,històries i llegendes locals  serà a les 9 de la nit al Saló de Plens de l’ Ajuntament de Santa Bàrbara i comptarà amb la presencia d ‘algunes de les persones que han col•laborat al treball de recerca per a que en pugin explicar algunes personalment.

2 respostes
 1. Vicent
  Vicent says:

  Només dues petites consideracions, per esta notícia i per d’altres que he vistes de publicades a la vostra web:
  Les fotos les hauríeu d’anar renovant, perque esta mateix que heu posat és de fa 6/7 anys i les coses han canviat una mica;
  i la segona cosa és que caldria que reviseu una mica més els textos que publiqueu perque hi ha moltes errades ortogràfiques.
  Entenc que són positives les dues aportacions fetes, no són en ànim d’ofendre a ningú, però penso que la imatge que es transmet del nostre poble és important.

 2. Josep
  Josep says:

  Hola Vicent.
  Gràcies no solament per llegir,si no també per participar. Això ens encoratja encara més a seguir endavant en aquesta tasca voluntària d’ oferir un servei d’ informació a la població ,complementari a la ràdio i que em de portar a terme ( la majoria de vegades) amb més voluntat que no pas mitjans…sobre tot ,temps,amb totes les errades i mancances que això pot comportar.
  Tindrem en compte les teues recomanacions, tot i que,donades les circumstàncies exposades,sovint he de valorar més els continguts,recursos i l’ immediatesa que les formes .
  Salut
  Josep

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada