Incendi forestal a Freginals

incendi-aguaita25 dotacions dels Bombers es van traslladar al lloc dels fets.

L’incendi calcinava cinc hectàrees a la zona de la partida Les Fossetes.

(Aguaita) L’avís es produïa als voltants de tres quarts d’una del migdia del divendres, en una zona forestal situada al fons d’un barranc, hi arribaven  a treballar tres mitjans aeris (un helicòpter i dos avions de vigilància i atac). El flanc dret de l’incendi, que avançava en direcció Ulldecona, ha avançava a contravent i és el que presentava més potencial. El flanc esquerre, on es  treballava sobretot amb eines manuals, estava situat tot just al fons del barranc.

Al migdia de divendres, però, la intensitat del mestral baixava i ha començava a ploure a la zona, fet que ha ajudava a l’extinció del foc. Finalment, al voltant de dos quarts de quatre es donava el foc per estabilitzat i una hora més tard, per controlat.

Per facilitar la circulació i l’accés al lloc de l’incendi dels vehicles d’intervenció, els Mossos d’Esquadra, tallaven  la pista d’accés “Pista dels set pics”. Cap persona ha resultat ferida i tampoc ha estat necessari fer cap desallotjament preventiu.

Segons informacions provisionals del cos d’Agents Rurals, que desplaçaven tres unitats, l’incendi hauria afectat 5 hectàrees de vegetació forestal (matoll, carrasca i ullastres).

Fins al lloc també s’hi ha desplaçava una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques amb caràcter preventiu.