L’Agència Catalana de l’Aigua millora el sanejament de la comarca del Montsià amb la construcció de dues noves depuradores

S’invertirà més d’un milió d’euros, finançats en un 80% pel Fons de Cohesió de la Unió Europea, per dotar els nuclis d’Eucaliptus (Amposta) i Valentins (Ulldecona) d’estacions depuradores de tipus biològic amb reducció de nitrogen


L’Agència Catalana de l’Aigua ha iniciat recentment les obres que milloraran el sanejament de la comarca del Montsià, amb la construcció de dues depuradores (la d’Eucaliptus a Amposta i la de Valentins a Ulldecona) de tipus biològic amb reducció de nitrogen. S’invertirà més d’un milió d’euros en els treballs, finançats en un 80% pel Fons de Cohesió de la Unió Europea,que estaran enllestits en un termini aproximat d’un any.

La depuradora d’Eucaliptus, amb un pressupost proper als 787.000 euros, tindrà una capacitat de tractament de 160 m3/dia i també es construiran 2,2 quilòmetres de xarxa de col·lectors, mentre que l’estació depuradora de Valentins, amb un cost proper als 308.000 euros, podrà tractar un cabal de 35 m3/dia.

Cal tenir en compte que l’aigua sanejada farà possible una reutilització indirecta o no planificada, que contribuirà a mantenir el cabal ecològic dels cursos fluvials i l’aprofitament per a usos urbans, agrícoles i industrials aigües avall.

Sanejament a Catalunya

El Programa de sanejament d’aigües residuals urbanes 2005 (PSARU 2005), aprovat pel Govern de la Generalitat el juliol del 2006, té l’objectiu de completar i millorar el sanejament de tota la població catalana.

Avui, són 369 depuradores en funcionament les que donen servei a més de 500 municipis, cosa que suposa assegurar el sanejament del 95% de la població catalana.

Quan el PSARU 2005 estigui finalitzat, seran 1.544 les instal·lacions de sanejament que estaran en funcionament amb una inversió total de 1.526 milions d’euros.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada