Una empresa del territori elabora l’únic licor d’oli del món

licor

Els socis de l’empresa “FranLuis”, presents a la Fira de l’Oli Novell de Santa Bàrbara, on van presentar el licor d’oli d’olivera farga “Lo Carrilet”. (Foto: Lo Carrilet)

La passada Fira de l’Oli Novell de Santa Bàrbara va servir per presentar-lo en societat.
Sota la marca “Lo Carrilet”, l’empresa FranLuis de Santa Rafel del Riu, comercialitza des de fa poques setmanes aquest licor que té com a base oli d’olivera farga.

-Uns dies abans de la celebració de la Fira de l’Oli Novell de Santa Bàrbara, explicàvem des d’aquesta mateixa emissora que un dels actes destacats de la mateixa seria la presentació mundial i en exclusiva d’un licor que té com a base l’oli d’olivera farga.
L’iniciativa sorgeix de l’empresa FranLuis, ubicada a Sant Rafel del Riu, que van començar elaborant cervesa artesana, però que, davant la proliferació d’aquest tipus de beguda, van decidir decantar la seua estratègia comercial cap a l’elaboració de licor d’arròs sota la coneguda marca “Lo Carrilet”.
Un dels dos socis de l’empresa, Francisco Fonollosa, explicava a La Plana Ràdio, que aquest sector comercial també s’ha massificat “quant nosaltres vam començar solament hi havia dos marques més, ara, fins i tot algunes cadenes molt conegudes de supermercats, comercialitzen les seues marques”, lamentava. Per això l’empresa, amb voluntat de ser competitiva, té clar que cal diversificar l’oferta de productes i ja estan elaborant licors i cremes de licor tant singulars com el d’arròs negre, carxofa o fresa i xocolata.
L’últim gran projecte és aquest licor d’oli, varietat Farga que també sota la marca “Lo Carrilet” es va presentar a la fira planera i que, segons el mateix Fonollosa, va tenir força èxit. Admetia però que és complicat mesclar oli amb qualsevol altre líquid per la qüestió de densitats i també pel residu que, amb el temps genera l’oli. “S’ha de fer algunes modificacions, però el producte va tenir molta acceptació” afirmava Fonollosa.
El licor d’oli es fa amb una emulsió d’alcohol i oli arribant als 20 graus, ben integrats en la seua estructura i que desprès de la seua elaboració deixa en boca una aroma i sabor que es combina per donar una agradable sensació al paladar.”Es nota l’alcohol perquè s’ha de notar, però no molesta, perquè es combina equilibradament amb el gustet de l’oli de l’oliva farga”, explicava apassionat Fonollosa.
El licor, que comença ara la seua comercialització, es presenta en botelles de mig litre i amb una graduació propera als 20 graus.