Rebaixar costos i apostar per nous sistemes de recollida d’ olives ,els reptes del nou president de la Cooperativa Sant Gregori

(J.Roig)

Amadeo Albiol,nou president de la Cooperativa Sant Gregori de Santa Bàrbara,entrevistat a La Plana Ràdio(Fira de l' Oli) (Foto LPR)

Enguany alguns socis que formen part de la junta ,vibraran les olives en lloc de plegar-les per veure si surt a compte produir oli de poca graduació.

Des de fa sis mesos Amadeo Albiol és  el nou president de la Cooperativa Agrícola Santa Gregori ,una de les dos que hi ha al municipi. Albiol és fa càrrec de la direcció de la cooperativa en substitució del fins ara president de l ‘entitat Juan Vegué.
Albiol és un jove empresari planer que ja formava part de la junta rectora i que ara agafa la responsabilitat de la presidència amb dos objectius immediats,segons que explicava a la nostra emissora.
D’una banda mirar de rebaixar els costos laborals que ha d ‘assumir la cooperativa i d ‘altra mirar de canviar el sistema tradicional de la recollida d’ olives amb les màquines de plegar, pels nous sistemes amb màquines vibradores .Albiol  deia que l’ objectiu d’ aquesta aposta que s’ assaja enguany ,seria mirar de fer un oli de poca graduació  per mirar de treure un millor  rendiment econòmic a les collites.
El nou president de la Cooperativa Sant Gregori reconeix que és difícil fer canviar els hàbits de treball als oleïcultors,per això en aquest any de prova són solament alguns socis i membres de la junta els que estan assajant el nou sistema. Al final de la campanya  és farà balanç per veure si és o no rendible.

Amadeo Albiol assegurava també ,com dies enrere feien responsables de l ‘altra cooperativa,que la campanya està resultant excel•lent en quant a qualitat i quantitat,el problema continuen essent els preus a la baixa i sense perspectives de que pugin millorar. Per això,insistia Albiol,cal apostar per la qualitat.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada