El Montsià estrena un arxiu comarcal amb 13.000 metres lineals de capacitat d’emmagatzematge

Vista exterior del nou arxiu. (Foto ACN)

El conseller Tresserras inaugura el nou Centre d’Arts Visuals d’Amposta amb l’exposició dels premis Biennal d’Art 2010

(ACN).- Els municipis del Montsià ja tenen un lloc per dipositar de forma estable i ordenada la seva documentació amb la posada en marxa del nou Arxiu Comarcal. L’equipament construït a Amposta, amb una inversió de 2.464.480 euros per part del Govern, té una superfície útil de 1.374 metres quadrats en tres plantes i una capacitat de 13.000 metres lineals d’emmagatzematge. El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, va destacar el paper de centre cultural de l’arxiu, més enllà de la seva pròpia funció. Posteriorment, Tresserras tambéva presidir  l’acte d’inauguració del nou Centre d’Arts Visuals d’Amposta, que obre portes amb una exposició sobre els Premis Biennal d’Art 2010.

El nou arxiu custodiarà documentació de tot tipus d’arreu de la comarca amb independència del seu suport i format, sigui d’empreses, institucions públiques i privades i particulars. També pot tenir dipositada la documentació semiactiva i històrica dels ajuntaments de la comarca, dels òrgans o entitats de l’Administració de la Generalitat d’àmbit local o comarcal, de l’Administració de Justícia, dels registres públics i dels serveis de l’Estat corresponents a la comarca, els protocols notarials de més de cent anys, la documentació de persones físiques o jurídiques d’interès històric i cultural del respectiu territori, i tota aquella altra documentació que es consideri pertinent destinar-hi.

El Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació ha invertit 2.464.480 euros en la construcció i l’equipament de l’arxiu. l’Ajuntament d’Amposta va cedir el terreny en una zona de les zones de creixement de la ciutat. Situat a l’avinguda Generalitat, vora la comissaria dels Mossos d’Esquadra, l’arxiu disposa de moll de càrrega, sala de recepció i tria de la documentació, àrea de desinfecció, magatzems, sala de treball, despatxos, sala de consulta amb una capacitat de setze persones, biblioteca auxiliar i sala polivalent amb un aforament de més de cinquanta persones.

També alberga quatre dipòsits de documentació, amb una capacitat de 13.000 metres lineals; una sala de suports especials, que manté una temperatura constant de 10 graus i una humitat relativa estable del 40% -documentació fotogràfica, electrònica-, i una altra sala de suports de gran format -pergamins, plànols, cartells-.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada