Santa Bàrbara participa al servei de primera acollida proposat pel Govern

capturadaPermet les persones estrangeres i catalanes retornadesa, entre altres benificis, la formació i la certificació d’uns coneixements mínims per facilitar el viure i treballar a Catalunya.

(AdSB/J.Roig).-La Generalitat de Catalunya posa a l’abast un servei de primera acollida en col·laboració amb els ens locals, els agents socials i diverses entitats especialitzades.

El Servei de Primera Acollida, és el primer punt d’accés de qualsevol persona que s’adreça als Serveis Socials municipals.
El seu objectiu és oferir un espai per plantejar qualsevol problemàtica, donar escolta en un temps mínim d’espera i poder facilitar una primera resposta o orientació a les qüestions plantejades que permetin iniciar una via de resolució o millora de la situació exposada, amb l’intenció de promoure l’autonomia personal de les persones estrangeres i catalanes retornades i la igualtat d’oportunitats entre la ciutadania.

Des de la regidoria de Serveis Socials de Santa Bàrbara, se’ns informava que el nostre municipi s’ha sumat a aquesta iniciativa, que no té res a veure amb l’acollida de refugiats sirians, sinó que es tracta d’un conjunt d’accions i recursos que responen a les necessitats inicials de formació i informació de les persones nouvingudes. Inclou l’acompanyament, la formació i la certificació d’uns coneixements mínims per facilitar el viure i treballar a Catalunya.

Aquest Certificat d’Acollida és útil en els processos d’estrangeria com ara l’arrelament social, la modificació i/o renovació d’autoritzacions de residència, entre d’altres. El mateix certificat servirà a l’hora de buscar feina o de fer valer la formació i experiència.

Els continguts a acreditar per obtenir-lo es divideixen en tres mòduls. El primer, referit a l’idioma, és un mòdul per aprendre català i castellà amb un mínim de 90 hores de formació en cadascuna de les llengües oficials.
El segon facilita coneixements laborals i ofereix un mòdul sobre el mercat de treball amb una durada mínima de 15 hores.
I el tercer s’ofereix per donar a coneixer la nostra societat a través d’un mòdul per mostrar el municipi i els serveis de l’entorn més proper. Aquest módul té una durada mínima de 15 hores.

S’ha de tenir en compte que, fins al juny de 2016, poden fer ús del servei de primera acollida totes les persones estrangeres empadronades independentment de la data d’arribada, però ja a partir del juny de 2016, només podran tenir accés al servei si es porta menys d’un any empadronats.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada