Santa Bàrbara participa a les Jornades Europees de Patrimoni 2016

capturadaAquest diumenge amb un recorregut en bicicleta per visitar els Museus de La Vida a la Plana i el de La Terrissa i dos àrees d’oliveres mil·lenàries.
El 10 de Setembre es visitarà una finca del terme on hi ha censades 25 oliveres mil·lenàries

(AdSB/J. Roig).-Després de la bona experiència dels anys 2014 i 2015, enguany la Mancomunitat Taula del Sénia, amb la col·laboració dels ajuntaments i Terres de Cruïlla (que agrupa els Centres d’Estudi del Territori) han preparat un programa d’activitats extens i variat per a celebrar les Jornades Europees de Patrimoni 2016. Recordem que aquestes jornades van estar dedicades al Patrimoni natural (2014) i al Patrimoni industrial (2015) i que enguany el tema és Patrimoni de tothom: arbres amb història.

El programa complet de les 33 activitats programades a les Jornades i el formulari d’inscripció es pot consultar al web http://www.tauladelsenia.org/bd/jep2016.pdf

Santa Bàrbara participa a dos d’aquestes activitats. La primera, en col·laboració amb els ajuntaments de la Galera, Godall i Ulldecona, es portarà a terme el proper 4 de setembre, i es tracta d’un recorregut en bicicleta per tal de visitar dos museus (el de la Vida a la Plana a Santa Bàrbara i de la Terrissa a la Galera) i dos àrees d’oliveres mil·lenàries (a Godall i a l’Arion a Ulldecona).

La segona activitat organitzada és una visita a una finca dins del terme de Santa Bàrbara on hi ha censades 25 oliveres mil·lenàries, i es farà el dia 10 de setembre.

Des de la pàgina web municipal,l’alcalde de Santa Bàrbara, Alfred Blanch, i el regidor d’Agricultura, Antonio Ollés, animen a tots els planers i planeres a participar en aquest ampli programa d’activitats, on tindran l’oportunitat de conèixer de primera mà tot aquest patrimoni de proximitat, que de vegades és el gran oblidat.

Una de les novetats d’aquesta edició és el Premi de Fotografia “ARBRES AMB HISTÒRIA”, que s’organitza a través de Facebook i Instagram fent servir els hashtags #arbresambhistoria i #tauladelsenia. Hi haurà tres premis consistents en un lot de llibres i ampolles d’oli d’oliveres mil·lenàries.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada