ADIF inicia els treballs per enretirar la catenària de l’estació de Tortosa fins al pont i avança en la seva conversió en terminal

Estació de Tortosa

Estació de Tortosa

La Comissió de seguiment entre l’ens gestor d’infrastructures ferroviàries ADIF i l’Ajuntament de Tortosa ha servit per constatar l’inici d’obres de retirada de la catenària entre l’estació del ferrocarril i l’antic pont del tren, així com per planificar el començament, el proper mes de setembre, dels treballs d’adequació dels accessos a les andanes, que evitarà haver d’utilitzar el pas soterrat. Finalitzada la reunió, l’alcalde s’ha referit a la petició que s’ha fet de manera reiterada perquè ADIF obri un pas per a vianants entre el carrer Cervantes i Ronda Docs. “ADIF ens diu que s’està tramitant la nostra petició i que el proper mes de setembre, quan estigui tota la catenària retirada, ens podran concretar quan podran obrir aquest pas, que nosaltres hem demanat d’una amplada de 10 metres perquè els vianants puguin circular en normalitat.” Les vies es retiraran més endavant en una segona fase. La reunió d’avui ha donat poc més de si i l’alcalde no s’ha estat de reconèixer la lentitud dels tràmits amb ADIF.

L’estesa elèctrica del pont del ferrocarril i del tram de Ferreries fins a la via verda ja està alliberat del tot. El tram pendent, entre el pont i l’estació, és el que en aquests moments ADIF està treballant. L’alcalde ha afirmat que aquests treballs es fan de nit perquè és quan no hi ha servei de trens i ha reconegut les molèsties que poden ocasionar als veïns, que ADIF minimitzarà en la mesura del possible. Aquest tram de catenària quedarà suprimit a finals del proper mes d’agost.

Pel que fa a les obres per convertir en terminal l’estació, l’alcalde ha informat que l’Ajuntament ja disposa de l’informe de modificació puntual del POUM preceptiu per poder-les iniciar. En el proper Ple, dilluns vinent, es farà l’aprovació provisional, amb l’objectiu que entri en la propera Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre (CUTE). “Amb aquest pas haurem completat tots els documents urbanístics per poder fer el procés de desafecció dels terrenys i la seva posterior expropiació.”

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada