La Galera, la Sénia i el Mas de Barberans units per “ARTiMÚSIC”

Cartell ARTiMÚSICA

Cartell ARTiMÚSIC

ARTiMÚSIC és un campus d’estiu adreçat al públic adult on es treballarà  l’artesania i la música amb professionals qualificats.

(T.G.)  La Galera, la Sénia i el Mas de Barberans són municipis de la comarca del Montsià, tot i aquest nexe d’unió tenen un altre vincle més fort, l’artesania, tots tres municipis gaudeixen una fira dedicada a l’artesania, de la terrissa, de la fusta i de la pauma respectivament i els tres pobles han sabut recuperar aquest treballs d’artesans i fer-ne un producte distintiu del seu municipi i la seva gent.

 Ara el projecte artesà va més enllà i inicien conjuntament “ARTiMÚSIC” una experiència diferent en la que volen acostar aquests valors tradicionals complementats amb la música.

 Dedicats en aquesta primera edició al públic adult tal com docents (activitat reconeguda dins del pla de formació permanent ) o senzillament a persones inquietes que tinguin ganes d’aprendre, de conviure, intercanviar o realitzar experiències diferents i enriquidores.

 Del 29 de juliol al 1 d’agost aquells que ho vulguin, podran formar part del campus i realitzar al costat d’un bon grup de professionals de la música o mestres artesans, una construcció amb bales de palla, enfangar-se les mans per fer una peça d’artesania, improvitzar música amb el cos, aprendre a tornejar la fusta, iniciar-se amb l’artesania de la pauma o summergir-se amb l’ecologia emocional, són algunes de les propostes d’aquest campus d’adults.

 El campus finalitzarà l’1 d’agost després de quatre dies treballant de manera artesana i fent música a partir de la improvisació, d’elements quotidians i del propi cos, els participants de tots els tallers compartiran experiències.

 “…Ens deixarem anar de la mà de la música, de la paraula i de la imatge per tal d’expressar tot allò que hem anat aprenent i sentint els petits grups de treball. De l’intercanvi sorgiran converses, riures, balls i músiques compartits. Entre tots recuperarem la memòria de formes de vida, de treball, maneres de pensar i d’interpretar el món.

Els donarem sentit a partir de la cerca d’un món que demana projectar-se cap al futur a partir de la síntesi entre tradició i modernitat i del concepte de sostenibilitat i d’equilibri”

 Si t’agrada la idea de formar part d’aquest campus pots demanar mes info a http://artimusic.wordpress.com/

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada