Les ramaderies taurines “competiran” per tornar les properes festes majors a Santa Bàrbara

festes-bousA quasi una setmana perquè comencin les festes Majors, la comissió de Bous, integrada en major part pel grup  Planers pels bous, ja  te enllestit el programa d’actes taurins.

Aquest any hi ha set ramaderies diferents Rogelio Martí (d’Alfara de Carles) , Hilario Princep ( Camarles) , La Paloma( d’Alacant) Pedro Fumador (Deltebre) , Hnos Benavent (Valencia) , Hnos Ozcoz (Saragossa) , Fernandez Palacios (Cádiz)

Una de les novetats és que el mateix divendres inici de festes Majors hi haurà bous per la tarda i també la participació de ramaderies que no han visitat mai la localitat.

El  muntatge de la plaça de bous aquest proper dissabte a les 7 del matí propicia l’avançament de les activitats taurines.

La Comissió de bous,  sempre intenta que la setmana taurina,  sigui  de  qualitat,  d’aquesta manera , tot i que no realitzen cap concurs de ramaderies, si que les millors qualificades per portar bons exemplars,  repetiran l’any següent

La Penya Planers pels Bous també lluita per a que les festes taurines  a les Terres de l’Ebre no desapareguin,  en aquest sentit s’han agregat al grup Facebook a favor d’aquesta tradició i a més ara estan reivindicant que no es facin despuntar els bous cerrils , com sembla es pretén.

Aquest any gaudirem de  6 tardes de vaquetes, 2 desencaixonaments, 4 bous cerrils embolats i el tradicional correbous. El pressupost per aquestes festes taurines ronda els 21.000 euros.