La PDE inicia una “segona etapa” de lluita en defensa de l’Ebre amb una assemblea el 12 de maig

Foto: PDE

La Plataforma demana als partit polítics que transformin el seu rebuig a la proposta de la CHE en accions de suport al moviment social

Tortosa (ACN).- La Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) ha convocat una assemblea el proper 12 de maig a les vuit del vespre per iniciar la que ja titllen com “una segona etapa” de defensa del riu Ebre i el Delta. La junta es farà a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa on la plataforma ha celebrat totes les seves grans assemblees.

Els antitransvasistes demanen als partit polítics del territori que passin a l’acció després que s’hagin posicionat de manera unànime en contra de la proposta de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) i que ajudin el moviment social en l’elaboració d’arguments sòlids contra el cabal ambiental proposat. De l’assemblea del 12 de maig en poden sortir les dates de properes mobilitzacions.

Com ha explicat el portaveu de la PDE, Manolo Tomàs, el programa plantejat per a la nova assemblea ha de servir per estudiar i debatre quina pot ser la repercussió per a les Terres de l’Ebre de la rebaixa del cabal ambiental del riu; com articular les institucions, partits i entitats que vulguin participar en les al·legacions i com establir arguments tècnics molt sòlids contra la proposta de la CHE; i decidir les accions o mobilitzacions que caldrà emprendre per fer-se escoltar.

Tomàs ha defensat que la proposta de cabal inclosa al Pla Hidrològic de conca de l’Ebre suposa “la mort legal del delta” ja que suposaria que l’aigua salada es quedaria permanentment estancada entre el tram del riu entre Amposta i Tortosa. El portaveu de la PDE ha recordat que amb aquesta decisió s’està jugant amb el futur del territori ja que la falta de sediment i la salinització del riu acabaria tenint un impacte mediambiental i econòmic molt important que es podria percebre a les Terres de l’Ebre en un termini molt curt de temps.

Els antitransvasistes es mostren prudents davant les reaccions polítiques unànimes en contra de la decisió de la CHE. La plataforma demana que els partits polítics passin a l’acció, que ajudin a la plataforma i donin cobertura al moviment social a l’hora d’elaborar bons arguments que es puguin fer extensius a la societat catalana i a Europa. Tomàs també demana la màxima participació en l’assemblea per enviar un missatge contundent a la Confederació i al govern espanyol. “El missatge ha de ser que no els serà fàcil eliminar el Delta i l’Ebre perquè hi haurà molta gent disposada a defensar-lo”, ha sentenciat.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada