Santa Bàrbara implementa el “reforç actiu” per a necessitats específiques d’aprenentatge

Aquest és un servei adreçat a infants i adolescents per poder entendre conceptes i reforçar les mancances d’aprenentatge.

(L.P.R) El reforç actiu és un nou servei que ofereix la regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Santa Bàrbara i sorgeix arran la necessitat detectada tant des de la regidoria com dels centres educatius del municipi. Són precisament els centres d’ensenyament els que deriven a Serveis Socials els alumnes que requereixen aquest “reforç actiu” ens ho explicava Montse Tomàs una de les educadores d’aquest projecte.

Per la seua banda, Fàtima Blanch, explicava que l’organització es porta a terme “agrupant als xiquets per cursos i per necessitats educatives, Tot i que no és una dedicació exclusiva, sí que és personalitzada amb cada alumne i amb grups molt reduïts”.
La comprensió lectora és una de les mancances més detectades, i també l’Anglès o les matemàtiques, tot i que s’incideix amb les matèries que requereix cada alumne.

Els primers que van començar van ser els que havia derivat l’Institut les Planes i ara ja, des de fa una setmana, s’ha implantat als de l’Escola Jaume Balmes.

Els horaris en els quals s’estan duent a terme són de dilluns a divendres de 12,30 a 13,30 hores per a l’alumnat de l’escola i dues tardes per als de l’Institut. A les sessions estan agrupats per cursos, d’aquesta manera es poden atendre millor les necessitats. L’activitat es realitza al Centre Municipal de Serveis Socials. En l’actualitat són unes 27 famílies les que s’estan beneficiant d’aquest servei.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada