La Cooperativa de Santa Bàrbara guanya el XXVI Concurs al Tast dels Olis de les Terres de l’Ebre

*Per a Jaume Roé, president de la Cooperativa Agrícola del Camp ,aquest premi és un reconeixement a la feina ben feta que  estan fent  tan la cooperativa com els productors

La XV Fira de l’Oli de les Terres de l’Ebre de Jesús va tancar , diumenge a la nit , el certamen amb la presència d’un gran nombre de visitants, possiblement la xifra més alta dels últims anys, i amb una molt destacada participació als diferents concursos i activitats que configuraven el programa d’activitats. Pere Panisello, alcalde president de l’EMD de Jesús, confirmava les sensacions d’haver superat registres anteriors.

Un del actes més destacats de la fira jesusenca va ser el tradicional  concurs de tast d’ olis que va tenir lloc diumenge al matí, acte que va estar presidit honoríficament per  l’industrial tortosí Paco Baró. El jurat qualificador del Concurs de Tast va decidir entre la cinquantena de mostres presentades , donar el premi especial al millor oli del XXVI Concurs al Tast a l’oli Iberolei, de la Cooperativa Agrícola del Camp de Santa Bàrbara, que també va guanyar el premi al millor oli en la modalitat productors, elaboradors i/o envasadors de la DOP Baix Ebre-Montsià.
Per a Jaume Roé, president de l’ entitat planera ,aquest premi és un reconeixement a la feina ben feta que  estan fent  tan la cooperativa com els productors ,tot i les dificultats que han tingut en una campanya com la d’ enguany que no ha estat, precisament de les millors.

Roé explicava que aquest reconeixement es un altra ajuda per promocionar mediàticament  els olis de la Denominació d’ Origen Protegit  Baix/Ebre Montsià en general i els de la Cooperativa Agrícola del Camp de Santa Bàrbara en particular al mateix temps que demostra que si es fa una bona selecció a l’ hora de transformar el producte el resultat pot ser tan òptim com l’oli premiat.

El premi DOP Terra Alta se’l va endur la Cooperativa Agrícola Terra Alta de la Pobla de Massaluca; el premi al millor d’oliva verge extra sense DOP, el Molí de Sorra de Beltran Carles de Tivenys, i el premi al millor oli d’oliva de particulars en general, Josefa Gisbert Lahosa, de Jesús.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada