Tot i la contenció en el consum, Santa Bàrbara no pot evitar un augment de més del 4 % en la factura elèctrica del 2014.

índice

(AdSB/ J.Roig).-L’equip de Govern planer responsabilitza d’aquest augment per a la pujada de les tarifes elèctriques i a la posada en marxa de nous equipaments municipals.
Per al 2015 anuncia noves mesures de contenció com la regulació de calefaccions i aires condicionats als edificis municipals o la reducció de potencies contractades.
Tot i les mesures aplicades per intentar contenir i, en la mesura de lo possible, reduir la factura de la llum, la pujada de preus i la posada en funcionament de nous equipaments municipals el 2014, va acabar frustrant aquest objectiu i el passat 2014 hem tingut que assumir un augment de més del 4 % en la factura elèctrica comuna.

Des de la pàgina web de l’Ajuntament de Santa Bàrbara s’explica que, les mesures d’estalvi energètic ja aplicades al 2012 i 2013 , consistents en la reducció de la franja horària del servei de l’enllumenat de places i carrers, la reducció dels punts de llum a partir de les 23 hores o l’ús de reductors de flux lluminós, es van veure reforçades amb les introduïdes al llarg de 2014, com per exemple, la reducció de la potència contractada en 14 contractes, la introducció de lluminàries LED en edificis municipals, la renovació de tots els fluorescents de l’Escola per d’altres de baix consum, o amb millores d’aïllament energètic al nou Smartcentre.
Malgrat tot això, l’ajuntament lamenta que al 2014 no hagi estat possible reduir la factura elèctrica, i lo que és més de lamentar : la pujada del 4,6 % en la factura elèctrica de la llum pública.
Aquest augment s’explica principalment per dos motius importants i és on s’ha de buscar la causa d’aquest increment en la despesa. Per una banda la pujada dels preus que apliquen les grans companyies elèctriques i que segons els experts podria estar al voltant del 7 % (s’ha mantingut el preu del kWh, però ha pujat el terme fix de les factures) i, en segon lloc, l’entrada en funcionament de noves dependències municipals com són l’ampliació de l’Escola, les noves oficines de l’Ajuntament o el Centre Municipal de Serveis Socials.
Tot i aquest augment, l’ajuntament està decidit a continuar aplicant mesures per tal de tenir controlada la despesa en electricitat i enllumenat públic en el present, ja que, segons es pot llegir al comunicat, “Encara hi ha marge per reduir la potència contractada en alguns contractes: se substituiran lluminàries actuals per d’altres de baix consum i es continuarà vigilant que es faci un bon ús de les instal•lacions regulant calefaccions i aires condicionats.”

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada