Apasa instal•la a Santa Bàrbara un Servei de Teràpia Ocupacional

apasa_EDITORA9808EDITORA_6582

Detall del Centre Ocupacional Apasa a Santa Bàrbara (Foto :AdSB)

El Servei, que s’ubica al Centre Cultural del nostre poble, ocuparà a 24 discapacitats intel•lectuals i serà inaugurat demà dimarts.
La iniciativa és fruit del conveni signat el passat mes de Juliol entre Apasa i l’Ajuntament de Santa Bàrbara

(J.Roig).-El passat mes de Juliol, el nostre poble va acollir l’Assemblea General de l’Associació de Famílies amb Disminuïts Psíquics de la Comarca del Montsià es va celebrar enguany al Museu de la Vida de la Plana a Santa Bàrbara. El motiu de celebrar aquest acte al nostre municipi tenia una raó força significativa ja que, segons informava la mateixa entitat, l’Ajuntament planer cedia, en règim de lloguer, la sala d’actes del Centre Cultural en el que APASA ubicarà provisionalment un Servei de Teràpia Ocupacional per donar resposta a les demandes dels alumnes que finalitzen la seva escolaritat al Centre d’Educació Especial l’Angel i que no poden accedir al servei ubicat a Amposta per falta de places.
Amb el contracte que es va signar en aquell moment, s’establien les bases dels acords que apunten que l’Ajuntament de Santa Bàrbara cedeix, de manera temporal,  aquest espai del Centre Cultural, un cop acabades les obres de reforma que s’hi ha fet. Ara, la mateixa entitat ha informat que, demà dimarts, 2 de desembre a les 4 de la tarda es farà l’acte inaugural d’aquest nou Centre Ocupacional que Apasa ubica al nostre poble.
Aquest projecte,  fet realitat  mitjançant el referit conveni de col•laboració, permetrà fer ús de les instal•lacions del Centre Cultural a curt i mig termini per poder ampliar més endavant els serveis de l’entitat a nivell ocupacional i residencials també al nostre poble.Recordem que, com ja vam informar en el seu moment, en la mateixa assemblea, l’Ajuntament de Santa Bàrbara va mostrar la seva disposició a cedir, en un futur, uns terrenys municipals (sense determinar, ni quant ni on ) per a que APASA pugui construir al nostre poble un Centre Ocupacional i una Llar Residència per als usuaris d’aquest centre dedicat a l’atenció de les persones amb aquestes mancances psíquiques.

Mitjançant aquest Centre que s’inaugura demà, APASA dóna resposta a les necessitats ocupacionals de la comarca amb 24 places noves, i alhora apropa el servei a un entorn més proper.
Amb aquest acord entre Apasa i l’ajuntament de Santa Bàrbara, l’ entitat diu que  comença un procés de descentralització que respon a la seva voluntat d’apropar els serveis al major nombre possible de famílies amb persones amb discapacitats intel•lectuals de la comarca del Montsià.