Avui comença el programa d’educació sanitària per a la gent gran a l’Smartcentre de Santa Bàrbara

El programa d’educació sanitària per a la gent gran arriba per tercer any consecutiu aquest mes d’octubre, a l’Smartcentre, amb dues noves xerrades: ‘què cal saber sobre la hipercolesterolèmia’ i ‘la diabetis’.

(L.P.R) El programa s’emmarca dins de les línies estratègiques del CatSalut i també s’integra dins d’un programa Europeu que s’anomena envelliment actiu i saludable. Són unes xerrades que es duen a terme a tota Europa per tal d’ajudar a la gent gran a tenir una vida més activa i més independent.

A Santa Bàrbara són impartides per la farmacèutica Àngels Bertomeu, on any rere any ens apropa al món de la medicina d’una forma entenedora i dinàmica, per tal de poder conèixer tota aquella informació que necessitem saber sobre algunes malalties o sobre els bons hàbits, entre altres temes.

El primer any del cicle es va parlar sobre ‘el bon ús dels medicaments’ i ‘la importància de seguir bé els tractaments’. Àngels Bertomeu explicava en una entrevista a La Plana Ràdio que “s’ensenyen nous conceptes, com el fet de conservar els medicaments o qüestions referents a les dosificacions, ja que la gent gran, normalment està polimedicada”.

A la segona edició es van tractar els temes ‘què cal saber sobre els antibiòtics’: com prendre’ls de manera correcta “perquè se’n fa un abús d’aquests”, segons deia Bertomeu. I la següent es va titular ‘què cal saber sobre el dolor’.

El dia 1 d’octubre tornen les xerrades sobre educació sanitària per a la gent gran a l’Smartcentre de Santa Bàrbara, a les 18 h, amb ‘què cal saber sobre la hipercolesterolèmia’: un apropament a “una malaltia silenciosa que cal tractar quan existeix”, apuntava Bertomeu.

La segona d’aquest cicle es titularà ‘la diabetis’ i s’impartirà el dia 22 d’octubre, també a les 18 h, a l’Smartcentre. Després de les xerrades, els assistents poden avaluar i valorar la temàtica tractada.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada