Començament de curs amb “normalitat” a l’escola de Santa Bàrbara

P1090158

La tanca que s’ha posat a la vorera de la façana principal de l’escola (Foto:J.Roig)

Conserva el mateix nombre de mestres, mentre que hi ha un petit retrocés en el d’alumnes

El director de l’escola diu que la tanca a mitja alçada que s’ha posat a la vorera limitant l’accés a la calçada ha augmentat la seguretat dels infants i evita que s’hi pugui aparcar.

(J.Roig/T.G.).-Enguany hem esperat un parell de setmanes per parlar del començament del curs escolar a Santa Bàrbara per conèixer amb un poc més de perspectiva com s’ha desenvolupat.

De fet una de les primeres coses que explicava a la nostra emissora el director de l’escola Jaume Balmes, Cèsar Roig, era que, com tots els anys, el començament del curs el passat dia 15 es va produir amb la normalitat habitual solament trencada pel neguit dels infants dels parvulari abans d’adaptar-se a la seua nova vida escolar.
En quant a les dades, el curs ha començat amb 30 mestres, el mateix nombre que el curs anterior i amb 10 alumnes menys que l’any passat. En total són 345 els matriculats al inici de curs, 98 a infantil que és on es produeixen les baixes i 247 al cicle de primària on si que hi ha hagut un increment.

Roig destacava també les millores que s’han fet a la zona d’accés al centre per la part del Passeig de les Escoles, especialment la tanca a mitja alçada que s’ha posat a la vorera limitant l’accés a la calçada i augmentat la seguretat dels infants, ja que la via és molt transitada. Això els permet que tots els alumnes de primària puguin sortir per la porta principal, mentre que abans, una part ho havien de fer per una de les laterals, precisament com a mesura de seguretat. La tanca també evita que els cotxes dels pares i mares que van a buscar als nens i nenes pugin aparcar damunt la vorera, rematava el director de l’escola.

Finalment, també volia destacar la dinàmica positiva que ha generat les noves aules de pàrvuls inaugurades el curs passat, lo que va permetre descongestionar l’edifici principal, permetent, per exemple, ubicar-hi el menjador escolar que dona servei diàriament a una vintena d’escolars.