Decaigut començament de campanya a l’ Agrícola del Camp

Agricola del Camp-Moll d 'entrada d' olives (Foto: La Plana Ràdio)

*Desànim entre el sector cooperativista i els pagesos degut als preus baixos  que un any més pateix el sector.

La Cooperativa Agrícola del Camp de Santa Bàrbara ,tot i que es preveu un bona collita,  comença la campanya amb desànim  perquè el preus segueixen baixant. El gerent de l’ entitat ,Jose Luis Cardona, posava com exemple l’ oli a l ‘engròs  que es paga entre 30 i 35 cèntims d ‘euro més barat que fa sis mesos.

L’ Agrícola del Camp obrirà les portes a l ‘entrada d ‘olives  la propera setmana ,de moment els dilluns i divendres de 3 a 7 de la tarda , en una campanya en la que les collites tot i ser bones venen acompanyades d’una baixada de preus nefasta i no nomes amb l’oli si no també amb  la garrofa i l’ametlla .

Aquest any i mentre la situació no millori, la cooperativa planera  no te previst realitzar cap inversió, segons explicava Lluis Cardona,tot i que hi ha molt projectes ,els dos darreres anys les inversions han estat mínimes i   ara es moment de contenció si no es vol endeutar l’ institució.

La lectura positiva de la notícia segons Cardona ,és que   no s’ha perdut potencial productiu degut que molta gent , malauradament treballa al camp com a refugi per falta de feina en d’altres sectors.

Tot i això i amb la intenció de treure un valor afegit al producte que obtenen l’Agrícola del Camp està treballant amb d’altres varietats d’oli per la propera edició de la Fira de l’oli de Santa Bàrbara en la que es presentaran olis monovarietals d’oliveres Sevillenques i Morrudes .