La Ràpita , tot i la crisi, supera els índex d’ ocupació turística de l ‘any passat

la-rapitaSant Carles de la Ràpita va tancar ahir , 30 de setembre, la campanya turística d’enguany, que ha aconseguit desafiar els pronòstics més pessimistes i superar els índexs d’ocupació de l’any passat, així com mantenir el nombre de consultes als punts d’informació turística del municipi.

Des de la Regidoria de Tursime “ens donem per satisfets perquè no hem arribat als percentatges d’ocupació del 2007 però sí hem millorat lleugerament els del 2008”, destacava la seva titular, Rosa Anglés.

Així les dades del 2009  parlen d’ un 40 % d’ ocupació al Juny, un 69 % al Juliol i un 90 % a l’ Agost , mentre que al setembre es va tornar a baixar fins al 50 %.

Aquestes xifres són lleugerament millors  que  les de l’ estiu 2008 :  47 % al Juny, 66% al Juliol, 85 % a l’ Agost i 48 % al Setembre.

Aquestes dades  mostren la mitjana d’ocupació hotelera a la Ràpita, que varia en funció del tipus d’establiments. Així, mentre els apartaments turístics no han arribat al 50 per cent de mitja d’ocupació durant l’estiu, hi ha hotels que han aconseguit la plena ocupació durant el mes d’agost, segons apuntava la regidora de Turisme.

D’altra banda, els dos punts d’informació del municipi han atés un total de 12.274 consultes de visitants entre els mesos de juny i setembre del 2009, davant les 13.862 consultes registrades els mateixos mesos del 2008.

Pel que fa al perfil i procedència dels visitants, l’Estat espanyol continua sent la principal zona emissora de turistes amb un 76.15 %, dels quals un 45.61 % són espanyols i un 30.54 %, catalans. Els visitants procedents de la resta d’Europa han representat un 23.18%, mentre que el nombre de turistes extracomunitaris ha estat d’un 0.65%.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada