L’Ajuntament de La Ràpita sancionarà Fecsa per la línia elèctrica del Trabucador

Infosa, empresa explotadora de les Salines de la Trinitat diu que els moviments que s’estan fent per part de la Generalitat i de Fecsa són pocs i s’està acabant el temps.

Ahir dimarts va tenir  lloc a la Sala d’actes del Maset a Sant Carles de la Ràpita una roda de premsa convocada per l’Ajuntament rapitenc amb la participació de l’alcalde del consistori Miquel Alonso i la regidora de Turisme, Rosa Anglès i en la qual també  i va ser convidat a participar Joan Sucarrats, gerent d’Infosa, empresa encarregada de la gestió i explotació de les Salines de la Trinitat.

Miquel Alonso, alcalde de Sant Carles de la Ràpita, explicava que ahir  mateix finalitzava el plaç donat per l’Ajuntament a la companyia elèctrica Fecsa per que retirés els pals de la línia elèctrica en desús i en mal estat existents en el tram final de la barra del Trabucador, dins dels límits territorials d’aquesta localitat del Montsià.

L’Ajuntament rapitenc havia donat una autorització en precari a Fecsa per a que reposes els pals caiguts durant els temporals de la darrera tardor i que a la vegada trasllades aquells que estiguessin en perill de ser afectats per nous temporals, seguint el constant i dinàmic moviment des d’un punt de vista geològic, de la barra del Trabucador

Després de comprovar que la elèctrica no havia retirat cap d’aquests pals ni ha reubicat la instal•lació provisional, va incoar expedient sancionador a Fecsa, la qual no va presentar cap al•legació.

En aquest sentit l’Ajuntament es reunirà en Junta de Govern la pròxima setmana i imposarà una sanció econòmica que oscil•larà entre els 300 i els 3.000 €. Si l’empresa no reacciona, repetirà aquest procediment fins a dues ocasions més en plaços de quinze dies, i si la companyia elèctrica no ha actuat després d’esgotar les tres sancions i tal com marca la normativa, serà l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita que executarà la retirada dels pals i passarà posteriorment la despesa a l’empresa, per procediment judicial.

Amb tot, Miquel Alonso va explicar que”amb la retirada dels pals en mal estat el principal problema continuarà vigent, ja que mentre no es substitueixi l’actual traçat provisional i s’executi un projecte estable i definitiu, continuarà el perill pels usuaris de la platja i el deficient subministrament electric a les Salines de la Trinitat, amb la qual cosa l’empresa Infosa continuarà treballant en precari”.

Per aquest motiu Miquel Alonso ha demanat a Fecsa i en especial a les Direccions Generals de Medi Natural i d’Energia, “que treballin i trobin
les eines adequades per fer possible que Infosa pugui desenvolupar la seva activitat empresarial sense els entrebancs actuals”.

Per a l’Alcalde de Sant Carles de la Ràpita, “la millor solució que ens han donat fins ara quan hem segut amb les diferents direccions generals, la companyia elèctrica i Infosa, ha estat la d’una instal•lació subaquàtica per la badia dels Alfacs, i ens consta que tant Infosa com la resta de parts implicades també ho veien amb bons ulls”.

Tot i això però, Alonso va lamentar que, “com que triguen tant a decidir-se el projecte es va encarint i hem passat de 700.000 € a 1.200.00 €, i qui sap si quan s’hi posin ja serà més car”.

L’Alcalde també va voler deixar clar, que “les pretensions tant de Fecsa com de la Generalitat, que el gruix principal del finançament l’assumeixin l’Ajuntament i Infosa(50% Infosa, 25% Ajuntament i l’altre 25% entre Generalitat i Fecsa), li semblen del tot injustes i que, tot i tenir la intenció de col•laborar, ni l’Ajuntament ni l’empresa gestora estan disposats a posar-hi tants de diners”.


Per a Infosa, “s’acaba el temps”

Per la seva part el gerent d’Infosa, Joan Sucarrats, va afegir que, “després de vuit anys de gestions sense cap resultat s’acaba el temps. Ja hem explicat per activa i per passiva que perilla la nostra activitat al Delta de l’Ebre i el treball de les 39 famílies del territori que hi treballen”.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada