Comencen a Tortosa les obres de desplegament de la xarxa de fibra òptica

*Governació i l’Ajuntament de Tortosa han iniciat les obres de construcció de la xarxa, amb un pressupost superior als 1,5 milions d’euros

El projecte de desplegament de la xarxa MAN (Metropolitan Area Network) al municipi de Tortosa permetrà la interconnexió de més de 40 seus d’entitats i organismes públics.

Per a la realització d’aquest ambiciós projecte, l’STSI ha invertit 1.568.800 euros, que serviran per construir 19.950 metres nous de xarxa de fibra òptica al municipi de Tortosa. Pel desplegament de part de la xarxa de fibra òptica projectada s’aprofiten els més de 2.700 metres de canalització de titularitat municipal ja existents. Està previst que el projecte estigui finalitzat a finals de 2010.
El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, ha afirmat que “amb l’execució d’aquesta obra, que vol ser  referent a les Terres de l’Ebre, el departament de Governació, a través de l’STSI, continua endavant amb l’objectiu de facilitar el desplegament de les

xarxes de fibra òptica a tot el territori català, tant mitjançant l’aprofitament de les infraestructures pròpies de les administracions com a través de la inclusió de les telecomunicacions en qualsevol obra pública”.

“Aquesta és una infraestructura que posarà les Terres de l’Ebre al capdavant de Catalunya pel que fa a les telecomunicacions”, ha explicat el director dels Serveis Territorials de Governació i Administracions Públiques, Carles Pasqual. Segons ha afegit,  “la xarxa de fibra òptica es fonamental perquè el Campus de l’Ebre de la URV es connecti a l’anella científica i per millorar les comunicacions al territori”.

La promoció del desplegament de xarxes de nova generació s’emmarca en la voluntat de potenciació de l’economia que recull el Pla de Govern 2007-2010 de la Generalitat de Catalunya, i que pretén situar les infraestructures de telecomunicacions al nivell d’altres infraestructures bàsiques.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada