(Foto:El Periodico)-L 'alcalde de l'Aldea dirigint-se a una de els assemblees d' afectats.

Directius i familiars dels gestors de la Cooperativa de l’Aldea van retirar 205.000 euros abans del bloqueig de comptes

L’informe de l’administrador concursal apunta l’exgerent com a principal responsable de la situació de l’entitat i carrega contra la “passivitat” de la Generalitat

 (ACN).- Directius i familiars dels anteriors gestors de la Cooperativa de l’Aldea van retirar un total de 200.000 euros de la secció de crèdit pocs dies abans del bloqueig de comptes que va deixar sense estalvis a uns 1.200 impositors. Si bé ja era de domini públic que l’exgerent, Daniel Ferré, va treure 160.000 euros el 22 de novembre, l’informe de l’administrador concursal al qual ha tingut accés l’ACN revela que el fill de Ferré, el secretari del consell rector i el germà del tresorer van retirar, en total, 45.000 euros abans del bloqueig de comptes l’1 de desembre. El document reparteix culpes de la fallida entre l’exgerent, la directiva, l’interventor, Bankia, els auditors i la Generalitat.

Segons consta en el document datat el passat 23 de juliol que l’administrador ha lliurat al jutge del Mercantil número 1 de Tarragona -que també analitza els moviments “significatius” dels comptes dels responsables de l’entitat i els seus familiars-, un dels fills de l’exgerent, Àlex Ferré -que treballava a la secció de crèdit-, va retirar del seu compte a termini a l’entitat agrària 2.500 euros i 5.000 euros, els dies 23 i 28 de novembre, respectivament. Uns diners, 7.500 euros, que hauria ingressat al seu compte corrent el mateix 28.

Precisament, just aquest dia, el secretari del consell rector, José Benito Montoliu, va traspassar 18.250 euros del seu compte a termini a la de crèdit, deixant aquesta última un saldo positiu d’únicament 6,94 euros. Més i tot, encara, just la jornada anterior al bloqueig de comptes, el 30 de novembre, Juan Gilabert, germà del tresorer de la Cooperativa, va traspassar 20.500 euros del seu compte a termini al seu compte de crèdit, que va quedar amb un saldo positiu de 448,27 euros.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada