Repsol i tres empreses més hauran de pagar una multa de 30.000 euros pel vessament de cru a la costa del Delta

*El govern espanyol ha acordat aquest divendres imposar una multa de 30.000 euros a les companyies Repsol, CNW Oil España, Petroleum Oil & Gas i Cepsa pel vessament de cru que va tenir lloc el passat 22 de desembre a 54 quilòmetres davant de la cosa de Sant Carles de la Ràpita (Montsià).

La taca de petroli va arribar a tenir una extensió de 19 quilòmetres quadrats.

La fuita, procedent de la plataforma Casablanca de Repsol, va obligar la Capitania Marítima de Tarragona a activar el Pla Nacional de Contingències per Contaminació Marítima Accidental. La multa de 30.000 euros és el màxim import sancionable, de manera que la infracció ha estat classificada com a molt greu.

30.000 euros de multa per la taca de 19 quilòmetres quadrats d’extensió a la costa del Delta. Els titulars de la instal·lació on es va produir el vessament són Repsol Investigaciones Petrolíferas, S. A., XNW Oil España, Petroleum Oil & Gas España S. A. I Cepsa E&P, S. A.  ACN

La taca de petroli que es va originar el 22 de desembre va obligar a activar el Pla Nacional de Contingències per Contaminació Marítima Accidental, que no es fa desactivar fins el dia 24 a les sis de la tarda. Repsol va dir llavors que la fuita es va produir per un problema en un equip dels sistemes de bombeig de la plataforma, de manera que va ser en superfície i no al fons del mar -a les zones de perforació.

Incompliment de les ordres de prevenció

Els informes sobre les causes del vessament que es van realitzar van concloure que el vessament havia tingut el seu origen en “una concatenació d’errades tècniques d’elements de seguretat i errades humanes que suposen un incompliment de les prescipcions de seguretat”. La Direcció General de Política Energètica i Mines va promoure l’expedient sancionador a partir de l’incompliment de les ordres de presa de precaucions per prevenir danys o riscos que poden afectar la segureatt de vides humanes, reserves naturals, costes, llocs d’interès turístic i instal·lacions públiques.

Aquestes mesures estableixen també que en tots els pous el titular ha d’instal·lar equips de superfície per mantenir la seguretat del jaciment, les persones i els béns i evitar la contaminació del medi ambient.

El 23 de març passat es va traslladar l’acord a les empreses i se’ls va donar un termini de 15 dies per realitzar al·legacions i aportr documents i informacions. Amb tot, les al·legacions no han desvirtuat les consideracions dels informes tècnics.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada