Pesca Ràpita tanca les botigues de venda de peix

La Confraria de Pescadors de la Ràpita ha decidit suprimir les peixateries de Tortosa i la Ràpita, perquè generen pèrdues econòmiques mensuals

La Confraria de Pescadors de Sant Carles de la Ràpita tancarà les dues botigues de venda directa de peix que té a la Ràpita i Tortosa demà dissabte. El punt

Les pèrdues mensuals que acumulen els dos establiments han fet decidir els pescadors a abandonar l’activitat de les peixateries, una iniciativa que va emprendre l’anterior junta de la Confraria de Pescadors de la Ràpita i que es va posar en marxa el setembre del 2007 a la Ràpita i el juny del 2008 al barri tortosí de Ferreries. “Les pèrdues són contínues i no és viable mantenir l’activitat”, va explicar el secretari de la Confraria de Pescadors de la Ràpita, Joan Balagué.

Les dues botigues ocupaven tres treballadors, que seran acomiadats per cessament de l’activitat. “Entre divendres i dissabte acabarem de vendre el peix pescat dijous”, va dir Balagué, que va recordar que els pescadors de la Ràpita i les Cases d’Alcanar fan veda biològica al juliol i a l’agost.

La Confraria de Pescadors de la Ràpita va desvincular el tancament de les peixateries del pla d’ajust de l’entitat des que es va detectar un forat econòmic d’1,8 milions d’euros, que va portar l’anterior junta a presentar la dimissió. Tot i el tancament de les botigues, que eren gestionades per la societat Pesca Ràpita, es mantindrà la venda per internet, tant a particulars com a restauradors. “Les vendes per internet no impliquen uns costos fixos com el de les botigues”, va manifestar el secretari de la confraria. També es continuarà fent el fumet de peix, un producte propi de la confraria. Pel que fa a l’acord de tancar les botigues es va prendre en l’última assemblea general de pescadors. La confraria no va detallar quines són les pèrdues econòmiques que generava aquesta activitat, però va deixar clar que són prou importants per deixar de banda la iniciativa, que havia de servir per potenciar les vendes.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada