La Móra Morisca no se celebrarà per la crisi econòmica

La Móra Morisca, la festa medieval de Móra d’Ebre, no se celebrarà enguany després que l’Ajuntament ha arribat a un acord amb l’empresa que organitzava els espectacles i muntava les paradetes del mercat medieval.

La situació econòmica de precarietat que travessa aquest consistori, amb un deute acumulat de més de mil euros per habitant, és el principal motiu d’aquesta decisió. L’Ebre
El programa electoral de Convergència i Unió, que va guanyar les eleccions municipals per majoria absoluta el 22 de maig passat, ja havia posat el punt de mira en aquesta festa.
Els convergents van plantejar organitzar biennalment aquesta activitat, que es va implantar ara fa catorze anys a iniciativa d’un alcalde convergent, Santiago Campos.
Joan Piñol, l’alcalde actual, un cop ha pres les regnes del consistori, ha fet números i ha arribat a la conclusió que amb els recursos disponibles per a festes no n’hi havia prou per organitzar enguany una Móra Morisca al juliol i una festa major a l’agost de qualitat.
Els 25.000 € que l’anterior equip de govern socialista i republicà volia destinar a la festa medieval serviran per incrementar l’escassa partida de 53.000 € prevista per a la Festa Major. D’aquesta manera, el nou consistori vol assegurar unes festes dignes per a la capital comarcal i liquidar la celebració de la Móra Morisca, en la qual fins i tot s’havia de pagar els firaires perquè muntessen les parades del mercat medieval.
Un altre factor que ha contribuït a la decisió municipal són les obres d’ampliació de l’ajuntament, que tenen lloc just en el lloc neuràlgic on s’havia de celebrar la festa medieval. L’organització del mercat havia de comportar el desmuntatge i posterior muntatge d’una grua de grans dimensions, la qual cosa significava uns costos addicionals als inicialment previstos, els quals l’alcalde considera “inassumibles”.
La decisió no ha agradat els membres de l’oposició, liderada pel socialista Josep Solé i el republicà Josep A. Moreno. Des de l’oposició critiquen l’equip de govern convergent per haver desactivat una festa que ja estava contractada i pressupostada. També els retrauen que no hagen dialogat amb els grups culturals locals (teatre, coral, etc.) que tenien previst actuacions durant la Móra Morisca, que s’havia de celebrar el segon cap de setmana de juliol.
0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada