Els professionals de l’Ensenyament i la Sanitat ebrenca convoquen als ciutadans a manifestar-se contra les retallades del Govern

Els sindicats de l’ensenyament i la sanitat ebrencs asseguren que les mobilitzacions minimitzaran les retallades

El president de la Junta de Personal d'Educació a les Terres de l'Ebre, José Carlos Pobes, al centre, mostra el manifest de la protesta.(Foto:ACN)

(ACN).-La Junta de Personal Docent de les Terres de l’Ebre i les Juntes del Personal sanitari  convoquen una concentració ciutadana el dia 8 de juny a les 18,30 hores davant de l’Ajuntament de Tortosa, per tal de mostrar el rebuig a la política de retallades en els serveis públics que s’està portant a terme per part de l’Administració.

La convocatòria es fa des de els òrgans de representació dels treballadors de la sanitat i l’ensenyament públics de les Terres de l’Ebre i va adreçada a tots els usuaris de la sanitat pública, als pares i mares dels alumnes i als ciutadans en general que estan veient com es retallen uns serveis públics dels quals fins ara eren beneficiaris

La concentració del dia 8 de les Terres de l’Ebre coincidirà amb altres mobilitzacions que tindran lloc arreu de Catalunya.

Els sindicats confien que la participació ciutadana esperoni la mobilització convocada per al dia 8 de juny  davant l’Ajuntament de Tortosa assumint que es tracta d’un problema que supera les pròpies condicions dels funcionaris i treballadors, afectant de ple els usuaris. Per això, han volgut remarcar l’efectivitat d’aquest tipus de protestes més enllà de la percepció generalitzada que les retallades venen imposades per decisions d’organismes internacionals que difícilment es poden contrarestar. De moment, aquest dimecres al matí continua en peu la protesta setmanal a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa i també alguns centres d’ensenyament secundari tenen previst organitzar manifestacions.

“Potser no paralitzarem les mesures, però si la ciutadania s’ho pren amb interès, una bona part ho aconseguirem. En més d’un mes que portem hem avançat i encara podem aconseguir més coses”, ha explicat José Carlos Pobes, president de la Junta de Personal Docent de les Terres de l’Ebre. En aquest sentit, han citat algunes “petites mesures” que ja s’han retirat o s’han rectificat. Per exemple, l’acord la setmana passada de donar estabilitat als interins o els canvis plantejats en el calendari escolar. “La retallada de plantilles sanitària tampoc serà tanta”, ha afegit.

Amb tot, els sindicats no han volgut tampoc difondre un missatge optimista sobre la situació actual. “El benestar sanitari a les Terres de l’Ebre s’ha aconseguit amb fites molt lentes, que han costat molt consolidar”, ha subratllat Maria Josep Codonyer, de la Junta de personal Sanitari.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada