El DPTOP sotmet a informació pública els estudis de la variant desdoblada de la C-12 a Tortosa


El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya publica avui l’anunci pel qual el DPTOP sotmet a informació pública l’estudi informatiu i l’estudi d’impacte ambiental de la variant desdoblada de la C-12 (Eix de l’Ebre) al seu pas per Tortosa i Roquetes. La nova via tindrà una longitud de 12 quilòmetres i la seva construcció suposarà una inversió estimada de 72 MEUR.

La carretera C-12 (Eix de l’Ebre) configura un important eix viari que comunica el Mediterrani amb la plana de Lleida tot seguint el riu Ebre. Per tal de potenciar i millorar aquestes comunicacions, el Govern de la Generalitat ha inclòs el desdoblament de la C-12 en el segon Pla d’eixos viaris.

Al seu pas per Tortosa, l’Eix de l’Ebre té unes característiques molt urbanes; amb l’objectiu d’afavorir la seguretat i fluïdesa viàries en aquest àmbit, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha previst la construcció d’una variant que permeti evitar el pas dels vehicles per l’interior del nucli urbà.

Ahir, el DOGC publicá l’anunci pel qual se sotmeten a informació pública l’estudi informatiu i l’estudi d’impacte ambiental d’aquesta actuació, per tal que institucions, entitats i particulars presentin les propostes que considerin oportunes.

Aquesta variant està concebuda com una via de quatre carrils i, en conseqüència, representa el primer tram del desdoblament de l’Eix de l’Ebre que impulsa la Generalitat. En aquest sentit, el DPTOP encarregarà properament els estudis per al desdoblament des de Tortosa fins a Sant Carles de la Ràpita.

L’actuació s’inicia a l’actual C-12 a prop del nucli de Vinallop (terme municipal de Tortosa), que es desdobla en un tram d’uns tres quilòmetres. És a partir d’aquest punt on la via desdoblada se separa de l’actual C-12 i comença, pròpiament, la variant. La via discorre cap al nord-oest fins a l’encreuament amb la T-342 (de Roquetes als Reguers). A partir d’aquesta zona, el traçat de la variant discorre cap a l’est, fins a enllaçar novament amb l’actual C-12, a l’inici del terme municipal d’Aldover. Redacció