Augmenta l’ús fraudulent de targetes de crèdit.

mossosweb_EDITORA9808EDITORA_8562

Instantània de la trobada. (Foto:AdSB)

Delictivament, els darreres mesos no han estat especialment conflictius a Santa Bárbara.
Com a altres pobles, si que s’observa un augment de delictes relacionats amb les targetes bancàries.

(AdSB/J.Roig).-La passada setmana, l’alcalde de Santa Bàrbara, Alfred Blanch, juntament amb el regidor de Governació, Antonio Olles, es van reunir amb la Cap dels Mossos d’Esquadra del Montsià per analitzar les dades trimestrals i per tal de clarificar punts febles i planificar accions conjuntes per millorar el dia a dia de tots els planers en matèria de seguretat.

Aquestes reunions periòdiques ajuden a tenir una visió global dels temes que afecten la seguretat al nostre poble. Segons han fet públic els responsables politics locals, d’aquesta reunió es desprèn que, els últims mesos no han estat especialment conflictius al nostre poble, malgrat alguns casos de petits furts en domicilis i casetes de camp. Lo que si que va destacar la Cap dels Mossos va ser l’augment considerable de nous delictes relacionats amb l’ús fraudulent de targetes de crèdit, encara que aquest no és un problema exclusiu de Santa Bàrbara, sinó que afecta a tot el territori en general.
Segons les dades facilitades pels Mossos l’any passat, pel que fa a les estafes, anirien a l’alça totes aquelles relacionades amb l’entorn bancari. Segons explicava al Diari de Tarragona l’ intendent i cap de la Regió Policial de les Terres de l’Ebre, Xavier Monclús, creixien les estafes pel clonatge de targetes de crèdit, de compres per internet amb el número de la targeta aconseguit de forma il•legal, o estafes de compres per internet des de pàgines web doblades, entre altres.
Des dels Mossos d’Esquadra, s’ha advertia ja de les noves formes de delinquir a través de la xarxa, i posaven en relleu les xerrades que es fan des del cos a la comunitat i escoles per donar consells en aquest àmbit.