De la Vega demana ‘serenitat intel·lectual’ al debat sobre el cementiri nuclear ,mentre La Torre de l ‘Espanyol i la ciutat de Lleida es posicionen en contra d’instal·lar-lo a Catalunya

La vicepresidenta primera del govern espanyol, Maria Teresa Fernández de la Vega, ha demanat ‘serenitat intel·lectual’ davant el debat sobre el cementiri nuclear, perquè ha dit que es tracta d’una ‘alternativa segura, viable, bona i que permetrà la reactivació i dinamització econòmica del lloc on s’instal·li’. Ha recordat que aquest divendres venç el plaç de presentació de candidatures al magatzem nuclear i ha dit que el Ministeri d’Indústria prendrà la decisió, amb rigor, després d’una avaluació tècnica i tenint en compte ‘les millors condicions per a la ubicació, el que té a veure amb la seguretat i el nivell de consens’, que treballaran perquè sigui ‘el màxim’.

A tot això ,el ple de l’Ajuntament de la Torre de l’Espanyol (Ribera d’Ebre) va aprovar aquest dijous al vespre, per unanimitat dels seus set regidors (tres de CiU, tres del PSC i un d’ERC), una moció en contra de la candidatura d’Ascó a acollir el cementiri nuclear.ACN

Segons l’alcaldessa, Conxi Ferré (CiU), el poble, limítrof amb Ascó, rebutja majoritàriament el projecte perquè pot perjudicar el nom dels principals productes sobre els quals se sustenta l’economia local: la fruita, l’oli i la ramaderia. L’alcaldessa, que ha criticat la manca de transparència i informació en el procés d’aprovació de la candidatura s’ha compromès a oferir des del consistori tota la informació possible als veïns que la demanin.
També el ple municipal de l’Ajuntament de Lleida va aprovar  aquest divendres amb els vots del PSC, ERC, ICV i CiU una moció del grup ecosocialista que posiciona la institució en contra de la instal·lació del Magatzem Temporal Centralitzat (MTC) de residus nuclears a Catalunya. Només el Partit Popular i el regidor no adscrit Ismael Zapater han rebutjat la proposta. El ponent, Ramon Camats, d’ICV, ha lamentat que encara avui no es tingui clar el model energètic pel qual aposta Catalunya, ni se sàpiga què fer amb els residus que genera l’actual model. El grup socialista ha justificat el rebuig al cementiri nuclear per qüestions d’equilibri ‘territorial’.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada