Posts

La temporada de piscines a Santa Bàrbara, començarà amb moltes novetats

Complex poliesportiu de Santa Bàrbara on estan ubicades les piscines municipals (Foto: Montsiàdron)

Canvis estructurals en l’accés, a la zona de dutxes o al terra se sumaran a altres pràctics com l’allargament de les activitats gratuïtes fins a finals d’agost.
La temporada començarà el 23 de juny i s’allargarà fins al 3 de setembre
Segons el regidor d’esports, l’anterior temporada van passar per les piscines 10.000 persones.

(J.Roig/T.G.).-El divendres 23 de Juny i a les 11 del matí, donarà inici la nova temporada a les piscines municipals de Santa Bàrbara que es perllongarà fins al 3 de setembre, tres dies més de el que és habitual, per fer coincidir la festa de tancament amb un festiu.
En paraules de Joan Abella, regidor d’esports del nostre poble, aquesta no serà l’única novetat de la temporada de piscines, ja que s’ha renovat l’accés, s’ha fet una nova zona de recepció, que inclourà la bibliopiscina, hi ha hagut canvis al mobiliari, a les dutxes i també s’hi ha instal·lat un nou terra antilliscant.
L’ajuntament de Santa Bàrbara també ofereix cursos de natació per a infants a partir de 3 anys i també per a gent gran. Abella recordava que les piscines municipals de Santa Bàrbara ofereixen altres valors afegits, com les activitats gratuïtes, zumba i aquagym, que tenen lloc els dimarts i divendres respectivament. Enguany aquesta activitat, que es feia fins a finals de juliol, s’ampliarà també durant tot el mes d’agost, els dissabtes a la tarda.
El regidor recordava que, des d’ahir, ja es pot passar per les oficines municipals per fer els abonaments de temporada i les inscripcions per al curs de natació d’adults. Per a fer els cursets de natació infantil s’ha d’inscriure al Pavelló municipal d’esports.

L’any passat, els preus d’entrada a les piscines, no solament es va abaratir, sinó que es va reestructurar en un complex sistema de descomptes i abonaments que poden comportar haver de pagar entre 5 euros diaris els dissabtes diumenges i festius, fins als 0,40 cèntims d’euro per als usuaris que tinguin dret a totes les bonificacions i descomptes, que poden arribar a ser de fins al 20 per cent. També es va implantar la nova targeta T10, que donA dret a 10 passis a les instal·lacions per un preu de 25 euros els normals i 15 els bonificats.

Aquest abaratiment va comportar un significatiu augment de venda d’entrades “durant tot l’estiu, van passar per les piscines 10.000 persones”, assegurava des de la ràdio municipal.

El dimecres 12 d’Octubre el CF Santa Bàrbara presenta els equips d’aquesta temporada.

capturadaEl Club no ha pogut formar equips a les categories cadet i juvenil per la marxa de la majoria de jugadors a altres equips del territori.

El nou president, Jordi Gisbert, es mostra sorprès per aquesta “fuga” que no sap si atribuir a un error de gestió de la nova junta o a que jugar amb un altre equip superior “muda més”.

(J.Roig/T.G.).-El passat mes de Juny fou proclamada la nova junta directiva del CF Santa Bàrbara, encapçalada per Jordi Gisbert Aragó com a president, Claudia Talarn com a vicepresidenta, Noelia Olles és la secretaria i Bàrbara Roé que s’encarrega de la tresoreria.

El nou president, i una vegada iniciada la temporada, explicava des de l’emissora municipal que la seua intenció és tirar endavant un projecte vinculat, principalment, a pares i mares de jugadors i jugadores del futbol base amb el propòsit de donar un nou impuls al club, amb nous punts de vista i un projecte engrescador i unificador on les diferencies entre el futbol base i el primer equip siguin mínimes.

El començament de temporada, però, no ha estat massa encoratjador desprès de que el Club no hagi aconseguit formar equip, ni amb el juvenil ni amb el cadet, per la marxa de la majoria dels jugadors d’aquestes categories a altres equips dels territori. Gisbert deia sentir-se sorprès pel fenomen i es preguntava si aquest èxode ha estat per un error de gestió de la nova junta o perquè jugar amb un equip d’un poble més gran “muda més “ etzibava.

De totes maneres la nova junta es mostra disposada a donar continuïtat al club i anunciava dos de les propostes més immediates que tenen programades. La primera, tal com explicava la nova secretaria del club, Núria Olles és la presentació de tots els equips del futbol base i el primer equip`que es farà el proper dimecres 12 d’octubre.

L’altra activitat que estan preparant s’ha programat per al 26 de Novembre i es tracta d’una sortida del futbol base al mini estadi del FC Barcelona on es jugaran uns amistosos amb els blaugranes de les categories pre benjamí, benjamí i aleví, es farà també un tour per les instal•lacions del club i s’està gestionant la possibilitat d’assistir a un partit del Barça B.

La Plana Ràdio comença avui la programació de la temporada 2016/2017

Ho fa amb 33 col•laboradors i amb més de 90 hores setmanals de programació pròpia amb continguts elaborats.

Enguany estrena dos programes nous, “Història de les Paraules” i Molt més que sexe”, mentre que en consolida i amplia d’altres de significatius a la seua graella.

p1080499-esta

Part de l’equip de col.laboradors que van poder assitir a la reunió de presentació de la programació el passat 20 de Setembre. (Foto: J.Roig)

(J.Roig).-La Plana Ràdio enceta avui el curs 2016/2017 amb 33 col•laboradors, una quantitat significativa per un poble que no arriba als 4000 habitants, i els dos treballadors que té la ràdio per coordinar-los i responsabilitzar-se de la programació.

Una programació que s’allargarà fins a principis de juny del 2017. De la mateixa, destaquem les novetats que estrenem aquesta temporada : “Història de les paraules” un espai que presenta el planer i Doctor de la Universitat de Granada, Josep Mª Cid Rodríguez i que, com el nom indica, té la pretensió d’explicar l’origen de les paraules que emprem habitualment per comunicar-nos , la seua evolució i fins tot canvi de significat al decurs del temps, així com la incidència social que han tingut.

Un altra de les apostes fortes de la temporada és el programa “Molt més que sexe” coordinat per Tere Giné i amb la participació de Carme Sandonis, Griselda Espuny , Josep Roig, Ramon Guillen i diferents facultatius que s’ocuparan de la vessant mèdica del tema. La intenció és tractar sense complexes ni tabús i des d’una vessant col•loquial però també acadèmica temes relacionats amb la sexualitat. Els oients hi poden participar enviant els seus comentaris, suggeriments o preguntes al correu moltmesquesexe@gmail.com.
De la temporada passada recuperarem la tertúlia “Parlar per parlar” dirigida per Josep Martí i Josep Lluis Ferré que incorporarà nous tertulians i amplia la seua durada fins als 50 minuts i l’espai d’entrevista “Món Local” , coordinat per Tere Giné, que enguany ampliarà també el ventall d’invitats. Així, a banda dels alcaldes de tots els pobles del Montsià, aquesta temporada invitarà també a altres responsables municipals i presidents d’entitats dels diferents pobles de la nostra comarca.

El magazine “El nostre matí” és un any més el protagonista de la programació matinal i el contenidor de la major part de les seccions que presenten els nostres col•laboradors amb temàtiques diverses i consolidades que es faria llarg de enumerar aquí, però sense les quals, el “programa contenidor matinal ” no tindria ni l’interès ni la variada qualitat que el fa resistir un any més com el plat fort de la nostra programació.

El continguts informatius seguiran tenint un paper destacat a la programació, amb l’informatiu propi i el compartit amb les EMUTE (Emissores Municipals de les Terres de l’Ebre), així com amb el butlletins horaris.
Els musicals són l’altra aposta important de la graella, amb la col•laboració de destacats programadors tant en generes clàssics, dance o estàndards.
Seguim també formant part de la Xarxa per poder emetre els butlletins horaris territorials i dos informatius diaris a les 8 del matí i a les 14h.
En definitiva una programació pensada per a tots els públics, amb una graella tant diversa que ens permet omplir més de 90 hores setmanals de programació pròpia amb continguts elaborats, a les que hem de sumar les gairebé 70 nocturnes de musicals seleccionats. Ho podeu consultar a la graella adjunta. graella-programacio-mati-2015-2016  graella-programacio-tarda-2015-2016

Incidents a Aldover durant un bou embolat que acaba amb denúncies per incitació a l’odi i incompliment de la Llei

foto_789878O

Moment en què els emboladors preparen el bou embolat a Aldover aquest dissabte, el primer bou de foc que es celebra aquesta temporada a les Terres de l’Ebre emparats pel nou reglament.(Foto:ACN)

Per al president dels taurins ebrencs, Ximo Martí , la manera d’evitar aquestes situacions,passa perquè els animalistes no assisteixin “amb provocacions” als actes amb bous. “No han de venir a provocar. És així de fàcil i senzill, diu.
Quatre activistes de l’entitat AnimaNaturalis asseguren haver patit un “linxament públic” durant el primer acte taurí de la temporada a l’Ebre.

ACN Aldover .- El primer bou embolat de la temporada taurina a les Terres de l’Ebre ja ha provocat els primers incidents greus. Segons ha denunciat, davant dels Mossos d’Esquadra, l’entitat AnimaNaturalis, la nit del passat dissabte a Aldover (Baix Ebre), quatre activistes van patir un “linxament públic” per part d’aficionats taurins quan estaven enregistrant imatges dels bous embolats a la plaça. Segons han denunciat, les quatre dones van quedar “acorralades” per alguns veïns després que el president de l’Agrupació de Penyes Taurines de les Terres de l’Ebre, Joaquim Martí, alertés per la megafonia de la presència de les activistes. Tot seguit, després d’una forta escridassa, una d’elles va patir lesions en un braç i una mà. La intercessió d’alguns veïns i l’Ajuntament va permetre que les noies es resguardessin a l’ambulància fins l’arribada dels Mossos d’Esquadra que investiguen els fets.
Per la seva part, el president de l’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre, Ximo Martí, ha refusat les acusacions d’incitació a l’odi que li atribueix la denúncia de les activistes d’AnimaNaturalis. Martí ha explicat que, abans de la lectura del manifest en defensa a la festa amb bous, que es llegirà a tots els actes taurins del territori, va donar “la benvinguda” a tots els assistents a la celebració del bou embolat d’Aldover i també a les “animalistes presents a l’acte”. El president de l’agrupació ha negat que hi hagués agressions a les noies i ha relatat que la gent només hauria exclamat cap a elles amb un lema en defensa dels correbous, ‘Sí als bous!’ concretament. Lamenta que la denúncia hagi recaigut en la seva persona que no va intervenir en els incidents denunciats.

Per al president dels taurins ebrencs la manera d’evitar aquestes situacions, just ara que s’inicia la temporada ales Terres de l’Ebre, passa perquè els animalistes no assisteixin “amb provocacions” als actes amb bous. “No han de venir a provocar. És així de fàcil i senzill. El que van venir a fer és a provocar i no només van gravar les bous. Van gravar també a la gent que per això es va enfadar”, ha assegurat.

Respecte a la demanda que també presentarà AnimaNaturalis per incompliment de la llei de correbous, en contra de la Penya Taurina “Lo Pou” i a l’Ajuntament d’Aldover, perquè no s’hauria vetllat per la seguretat de les noies com a participants a l’acte, Martí ha assenyalat que es trobaven fora del recinte on se celebraven els bous embolats. El president de l’agrupació ha insistit en què és molt probable que les denúncies no prosperin i ha recordat que en la passada temporada, de més de tres-cents actes amb bous, només dues denúncies han tirat endavant.