Entrades

L’associació “És per tu” fa una crida per fomentar l’acollida a l’Ebre.

 Actualment el municipi de Santa Bàrbara té dues famílies acollidores.

S’acullen nens i nenes de Chernòbil perquè puguin sortir de la zona afectada i fer revisions de salut.

Les acollides es promouen per als períodes d’estiu o Nadal.

L’associació “És per tu” fa uns 20 anys ,que durant els períodes d’estiu i Nadal, rep nens i nenes en famílies d’acollida de tot Catalunya,” la prioritat és treure’ls per temes de salut regenerar les defenses i el sistema immunològic”, ens ho explicava Elisa Nofre de la Sénia, una de les primeres ebrenques en acollir.

Bàrbara Rodrigo és una planera que ja havia tingut experiència en l’acollir un nen sahrauí, tot i que te una família nombrosa, esta molt satisfeta de poder aportar el seu granet de sorra aquesta “part de la família” que te a Ucranïa. Per a ella,  acollir és un fet enriquidor especialment per als seus tres fills biològics, que diu “han guanyat dos germans més el  Denis i la Karina”. Rodrigo explicava que l’adaptació dels nens, especialment amb l’idioma, ” són els primers quinze primers dies, passat aquest període de temps, tot és més fàcil, sobretot perquè els nens estant agraïts de rebre l’acollida i gaudir de noves experiències, si no ens entene’m ens fem entendre amb el llenguatge de signes”.

Les famílies que acullen se’n fan càrrec del viatge d’anada i tornada dels nens i que la seva estada sigui el més agradable possible, també s’encarreguen de fer-los un seguiment amb tots els temes mèdics que siguin necessaris, especialment els odontològics que són els que més els afecten.

La nit del 26 d’Abril de 1986, a la 1.23 h de la matinada del dissabte, al reactor número 4 de la central de Txernòbil, a Ucraïna, va tenir lloc el major accident de la història nuclear, a dia d’avui 160.000 km2 romanen contaminants , i l’absorció de grans quantitats de iode i cesi segueix afectant la salut de molts dels habitants de la zona, especialment nens i nenes.

Si hi ha alguna família interessada en acollir durant aquets mesos d’estiu, és pot posar en contacte amb Bàrbara Rodrigo o també ho pot fer visitant la web “És per tu”

Pepa Pig i els Minions solidaris, arribaran a l’hospital Verge de la Cinta.

La planera Eli Lleixà, artista de fofutxes, ha ideat uns “tapa goters” per fer l’estada dels petits més divertida.

Va formar part del projecte solidari “princesa calba” que es va portar a terme l’any 2015 a tot l’estat Espanyol i on es van entregar més de 2000 parelles de prínceps i princeses calbs, als nens i nenes de l’àrea d’oncologia.

(T.G.) La solidaritat es defineix com un sentiment de pertinença a un mateix conjunt, que fa paleses les obligacions entre els seus membres, pel que fa a l’ajuda mútua. D’aquest sentiment en sap molt la veïna de Santa Bàrbara Elisabeth Lleixà, que ens recordava  “tots en qualsevol moment podem expressar la nostra gratitud o portar a terme actes solidaris envers els altres l’únic necessari és voluntat i ganes de fer-ho”.

La Planera, ha encapçalat i realitzat un projecte de “tapa goters”  adreçat a l’àrea de pediatria de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa “quan vaig entregar  els prínceps calbs ja tenia previst que volia fer alguna cosa per als nens malalts que estan a l’hospital Verge de la Cinta” d’aquesta manera van sortir els “tapa goters”  uns elements que ha creat,  amb personatges infantils com Pepa Pig o els Minions, “vaig posar-me en contacte amb l’hospital per explicar-los-hi el projecte i el van acceptar amb molt d’entusiasme”.

Eli ens explicava que l’experiència solidària dels prínceps la va fer reflexionar sobre l’important que és,  fer l’estada,  el més agradable possible,  sobretot quan es tracta de nens,  “és cert que el personal sanitari els tracta amb molta sensibilitat,  però si als grans se’ns fa llarga l’espera, imagineu als petits”  “ si d’aquesta manera contribueixo a fer l’estada més divertida, per mi es motiu de satisfacció,  els petits quan estant malalts mantenen una fortalesa i valentia que els grans no tenim i aquest detalls els ajuden”

L’artista, ha estat uns nou mesos treballant amb el projecte, ella sola “per la meva malaltia no puc dedicar moltes hores al dia, a més també tinc encàrrecs que he de portar a terme, per això s’ha allargat més del que esperava” . En total n’ha realitzat més de 50 i en dues mides per als goters grans i petits, per l’experiència passada  s’utilitzen productes no tòxics per enganxar el material i que poden utilitzar-se als centres hospitalaris, està previst que aquesta setmana es faci l’entrega de tots els “tapa goters”

Una història solidària i de superació

La història d’Eli comença fa uns anys per una malaltia que afectava les seves articulacions i amb la qual va començar  a  realitzar exercicis fent treballs manuals, després de provar diferents activitats va descobrir l’elaboració de fofutxes,   a part de l’exercici de recuperació, podia  desenvolupar la  part més creativa , aquest va ser el primer pas del que s’ha convertit en la seva passió, el seu dia a dia , l’elaboració de fofutxes, una mena de personatges fets amb gomma eva que en   molts casos són repliques de persones i que ella ha convertit amb “les fofutxes de mama Eli”

 Al llarg d’aquests anys Eli ha participat en diferents projectes solidaris com “la princesa calba” on el 2016 després d’un any de treball, el grup d’artistes de fofutxes  voluntàries que van participar, van fer l’entrega a l’àrea oncològica de diferents hospitals de tot l’estat, parelles de prínceps i princeses calbs per als nens i nenes afectats de càncer.

Tot a punt per a la Primera Festa Benèfica que organtizen els joves planers

joiventut

El dj Carlos Ivern i la regidora de Joventut Montse Rodriguez, a les puntes.Al centre joves del grup organtizador. (Foto:LPR)

(J.Roig/T.G.).-Aquesta nit Santa Bàrbara viurà la primera festa benefica, organitzada pel grup Joventut Santa Bàrbara amb l’ intenció per una banda de passar-ho bé amb les activitats organitzades i que tindran un recorregut de 12 hores continuades i d’altra i tant o més important, per recaptar fons que aniran destinats a fer una aportació a l’entitat que es va decidir mitjança votació popular i que, com ja vam explicar, va resultar ser la Marató de TV3

La festa benèfica es durà a terme aquest divendres 12 de setembre on, a partir de les 18 hores, començaran diverses activitats, tallers, circuïts, torneig, inflables, exhibicions, entre altres. Montse Tomàs, membre del grup organitzador explicava que no ha estat fàcil coordinar les entitats que participaran organitzant les diferent activitats però que cal agrair la predisposició mostrada per la majoria ja que un vuitanta per cent de les que tenim al poble ho faran.

Des de la Regidoria de Joventut, el Grup Joventut i els diferents col•laboradors volien animar i encoratjar a tota la població i gent de l’entorn per a que vinguin a participar d’aquesta festa, que durant 12 hores, estarà plena de sorpreses i bon ambient per a totes les edats tal com explicava la mateixa regidora de Joventut, Montse Rodríguez.

Desprès de les diferents activitats organitzades per les entitats participants la festa continuarà amb una gran festa musical amb l’ intervenció de l’Associació de Disc-jockeys locals i els residents de diferents sales del territori com ara Lluis Torralbo, Moncho, Pau Brull o el local Carlos Ivern

Els diners que es recaptin a la Festa benèfica del proper divendres seran per a La Marató de TV3 .

El Grup joventut organitza el dia 12 de Setembre una Festa jove amb l’ intenció de que serveixi també per ajudar a alguna causa.
Durant tot el mes passat es podia votar a traves d’Internet a alguna de les sis entitats que optaven a ser les dipositàries de la recaptació que s’aconsegueixi.
Curiosament l’entitat local, Cáritas Santa Bàrbara ha estat la menys votada.

festa(AdSB/J.Roig/T.G.).-El passat divendres, 6 de setembre i a les 12 hores del migdia, es tancava l’aplicació que durant tot el mes d’agost ha estat oberta per dur a terme la votació a les sis entitats escollides per destinar els fons recaptats el proper 12 de setembre en la 1a festa benèfica que es durà a terme a la població organitzada pel Grup Joventut de Santa Bàrbara

Segons que informa l’¡ajuntament des de la seua pàgina web i ens avançava el passat divendres la coordinadora del Grup Joventut Dolors Casado, de les 6 entitats que es van presentar pera que els ciutadans poguessin votar la que consideraven més apropiada per rebre els diners que es recullin el proper divendres, la que més vots va rebre va ser Marató TV3 amb 134 vots.
En segon lloc va quedar EMATE (Associació d’Esclerosi Múltiple de les Terres de l’Ebre) amb 130 vots, seguida de la Lliga contra el càncer amb 20 vots, AFAM (Associació de Familiars de Malalts alzheimer del Montsià i la Fundació Josep Carreras amb 13 vots cadascuna.
Curiosament l’entitat menys votada va ser Cáritas Santa Bàrbara que solament va rebre el suport de 9 persones.

El organitzadors informaven que van participar a la votació un total de 319 persones,i que durant els dies que ha estat oberta la votació, es van mantenir les votacions molt renyides fins a l’últim moment.
Per tant, i un cop tancada la votació, com hem dit, l’entitat que ha tingut més vots ha estat la Marató de TV3, per la qual cosa, els fons recaptats aniran destinats a aquesta entitat, que en aquesta edició 2014, tractarà de les malalties del cor.

En quant a la festa benèfica, a través de la quals s’espera recaptar aquests diners per lliurar-los a La Marató en el seu moment, recordem que es durà a terme el proper divendres 12 de setembre on, a partir de les 18 hores, començaran diverses activitats, tallers, circuïts, torneig, inflables o exhibicions, entre altres. La festa continuarà amb un grup de música de les nostres terres i, per a acabar la festa, hi haurà l’actuació de diferents Dj’s, fins les 6 de la matinada.