Posts

Aquesta temporada, els Mossos han fet dos decomisos d’olives al terme municipal de Santa Bàrbara.

MAKINETA fanecá

Foto:katiklok

abocan al cabas OLIVES

Tot i que s’observa un lleuger augment del nombre de denuncies respecte a la temporada anterior, la tendència és la mateixa que en altres anys de collita plena
La cooperativa Agrícola del Camp de Santa Bàrbara acull les olives comissades pels Mossos procedents de robatoris a la comarca

A la recta final de l’actual temporada olivarera, la sots inspectora dels Mossos d’Esquadra a la comarca del Montsià, Carme Domènech, feia un primer balanç dels robatoris d’olives que hi ha hagut al camp des de la nostra emissora i lo primer que destacava era que, tot i admetre que enguany ha hagut una lleugera tendència a l’alça en quant al nombre de denuncies, provocada segurament perquè ha estat una collita abundant i amb preus millors que en temporades precedents, aquest augment de casos estaria en sintonia amb les dades recollides en altres anys de collita plena.
Domènech explicava que de les incautacions que el Mossos han fet a tota la comarca, dos decomisos d’olives s’han produït al nostre terme municipal, fruit dels controls a vehicles sospitosos que s’efectuen a rotondes o camins. Unes olives que, curiosament, són guardades a la cooperativa Agrícola del Camp de Santa Bàrbara, mentre es fan les investigacions per esbrinar quina és la procedència i poder-les tornar als seus propietaris .
La sots inspectora insistia un cop més en l’ importància de denunciar el robatoris, tant per poder prevenir-los reforçant els controls a les zones conflictives, com per poder tornar les olives robades, “Sinó, de vegades, ens passa que tenim olives retingudes que no tenen amo” deia, afegint que, precisament , dels dos decomisos fets a Santa Bàrbara, un es va poder tornar al seu amo i l’altre no.
Entre altres qüestions, la nostra entrevistada destacava l’ importància també de la col•laboració ciutadana per tal de poder procedir a efectuar una major control d’aquest tipus de robatoris .”Un dels comisos que vam efectuar aquí a Santa Bàrbara i que va permetre que el propietari pogués recuperar el gènere sostret,va ser precisament com a conseqüència de l’ informació que ens va donar un veí” concloïa la sotsinspectora .

 

Els lladres es fixen en Santa Bàrbara

estanc

L’establiment de Santa Bàrbara que va ser assaltat la matinada del passat dijous ,situat en ple centre del municipi. (Foto T.G.)

En una setmana s’han comés 4 robatoris confirmats, tot i que es parla d’un parell més.
Per la forma com actuen els lladres es sospita que es podria tractar de la mateixa banda.
Curiosament i segons el darrer informe presentat pels Mossos, fins la setmana passada, el nostre poble estava per sota dels índex de delinqüència respecte d’altres municipis de característiques similars.

(J.Roig/T.G.).-Per tal de complementar i oficialitzar l’ informació que avançàvem ahir a la nostra audiència referent al reiterats robatoris que hi ha hagut aquesta setmana a Santa Bàrbara, convocàvem a La Plana Ràdio al regidor de Governació del nostre poble Antonio Ollés qui, d’entrada, ens confirmava alguns dels 4 o 5 robatoris que, segons la rumorologia popular, s’havien comés els darrers dies, el més recent ahir mateix, a l’ estanc de Pili. El regidor admetia que aquesta reiteració de delictes  en tan poc temps creava preocupació i una certa alarma social a l’hora que, per la forma com actuen dels lladres, expressava la seua sospita de que els assalts siguin obra de la mateixa banda.

El regidor explicava que, paradoxalment, la setmana passada van tenir l’habitual reunió mensual amb la junta de seguretat on s’avalua la situació delictiva del municipi. L’informe presentat aleshores mostrava que Santa Bàrbara estava per baix dels índexs habituals de delinqüència respecte d’altres municipis de característiques similars , situació que, desprès dels darreres successos, segurament haurà canviat substancialment, lamentava Ollés.

Tot i els fets de les darreres hores i segons ens deia el mateix regidor, la policia catalana no considera que Santa Bàrbara sigui un cas especial , ja que aquest tipus d’accions delictives es produeixen igual a pobles petits com a altres més grans i també a municipis amb policia local i a aquells que no en tenen. Lo que és important, continuava Ollés, és que la gent denuncií aquests robatoris, ja que, els efectius policials de vigilància, es reparteixen segons les estadístiques de conflictivitat que mostra cada poble segons el nombre de denuncies que s’han presentat als Mossos.

Finalment el regidor de Governació planer explicava que tota aquesta onada de robatoris s’està investigant i que per lo tant no és pot donar molta més informació. Si que podia confirmar que el cotxe que va ser sostret la passada setmana havia estat localitzat i detingut un noi de 18 anys i del que no se’ns han facilitat més dades, qui, suposadament amb uns altres joves, haurien comés el robatori.

Els Mossos d’Esquadra detenen tres homes d’ origen marroqui per cinc robatoris amb força

foto 1

El valor econòmic del material sostret s’estima en uns 1.000 euros aproximadament.(Foto:Mossos)

Els cinc robatoris es van produir el mateix dia en un bloc de pisos de la població de Santa Bàrbara,on viuen 2 dels 3 detinguts.

(Redacció).-Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria del Montsià van detenir el passat 26 d’abril, Mohammed L, de 52 anys i veí de l’Aldea, Mimon EA, de 26 anys i veí de Santa Bàrbara, i Ali K, de 28 anys i veí de Santa Bàrbara, tots tres de nacionalitat marroquina, com a presumptes autors de cinc robatoris amb força a l’interior de domicilis.

Els fets es remunten al passat 26 d’abril quan es van produir cinc robatoris amb força en pisos d’un mateix edifici del carrer de la Ciència de Santa Bàrbara

En tots els casos, després de forçar les portes d’accés, van sostreure electrodomèstics, aparells de telefonia, roba i altres objectes de valor.

Immediatament es va muntar un dispositiu policial que va permetre localitzar als autors quan circulaven amb una furgoneta per la T-344, a l’altura de Masdenverge.

A l’interior del vehicle es va localitzar una bomba d’extracció d’aigües, tres telèfons mòbils, eines de la construcció, dues neveres, un forn, un assecador de cabell, diverses maletes amb roba i documentació personal que acabaven de sostreure. El valor econòmic del material sostret s’estima en uns 1.000 euros aproximadament.

Els tres detinguts van passar el 29 d’abril a disposició judicial al Jutjat d’Instrucció núm.3 d’Amposta, el qual va decretar per tots tres la seva llibertat amb càrrecs.

Santa Bàrbara no disposa ni de recursos econòmics ni d’ instal•lacions per tenir policia local.

Antonio Olles,regidor de Governació de Santa Bàrbara (Foto:A.Olles)

Desprès del intent d ‘atracament d ‘ahir a l ‘Agrícola del Camp,el regidor de governació diu que les coses no es poden improvisar d’ un dia per a l ‘altre.
 Ollés explica  que els Mossos  ja ens  donen tota la cobertura possible

(T.G./J.Roig).-Desprès de l’ intent de robatori frustrat  i a punta de pistola que  és va produir ahir a la Cooperativa Agrícola del Camp del nostre poble,la preocupació entre el veïnat ,vers aquest tipus d ‘actes delictius, es feia patent  i més quant les darreres setmanes i a altres punts del territori català s’ han donat també  caso de robatoris pareguts.
Per això ahir convocàvem també al regidor de Governació de Santa Bàrbara,Antonio Ollés per a que,d’ una banda ens dones la versió oficial dels fets i d ‘altra per preguntar-li  pels actius dels  que disposa  el nostre municipi  en matèria de  seguretat ciutadana  .
En el primer dels temes,poca cosa més  de lo que ja havia explicat el gerent de la Cooperativa ,podia afegir el regidor a  part  de dir que l ‘alcaldia va estar informada dels fets  immediatament pel Mossos  ,puntualitzant que havia estat un intent d ‘atracament perquè els delinqüents,afortunadament no  es van poder emportar res   i que ahir mateix pel mati havia parlat amb la sotsdirectora  dels Mossos de l ‘àrea  d’ Amposta ,  la qual  informava que encara no s’ havia produït cap detenció per lo que continuaven les investigacions. Ollés també deia que segons sembla els atracadors “no eren del terreno” .
D’ altra banda ,el regidor de Governació també va dir ,en referència a la possibilitat d’ augmentar la seguretat   del nostre poble creant un cos de policia local,que com ja s’ ha dit sempre des de l ‘equip de govern planer ,ara mateix no hi ha ni  recursos econòmics ni instal•lacions  per  poder dur-ho a terme.
Ollés  es remetia als servies de vigilància constants i periòdics que els Mossos d’ Esquadra duent a terme patrullant pel poble  o als puntuals, com el que s ‘els  va demanar recentment  durant l ‘adequació de les noves aules prefabricades  que s’ han instal•lat a les escoles.