Posts

Gemma Cardona Reverter és la Pubilla Major de les Festes 2017 a Santa Bàrbara

Gemma i la seua mare, Glòria. (Foto:J.Roig)

Li agraden els idiomes, tot i que possiblement decantarà els seus estudis cap al camp de la salut.
En el tema dels bous es declara neutral, tot i que creu que si la majoria del poble ho vol, se n’han de fer.
Reivindica canviar una nit de ball per un concert d’algun grup català.

(J.Roig).-La passada setmana us donàvem a conèixer a la nostra Pubilla Infantil Major, juntament amb alguns trets de la seua personalitat, gustos i aficions. Avui és el torn a per a la Pubilla Major, Gemma Cardona Reverter, una jove del nostre poble que està estudiant batxillerat científic i que possiblement decantarà els seus estudis universitaris cap al camp de les ciències de la salut, tot i que confessava que els idiomes li agraden també molt. De fet està estudiant francès i anglès. Ens confessava que es considera una noia extravertida que té bona relació amb molta gent. Activa i inquieta. Toca la flauta a la banda local, practica dansa i li agrada molt el cinema i la lectura.
Segons la seua mare és també una noia molt independent i que li agrada resoldre per ella mateixa els seus problemes.

Sobre les festes opina que en general estan molt bé, encara que troba a faltar una nit de concert amb algun grup català famós com Els Catarres o Txarango. La cursa enigmàtica és un dels actes que més li agrada i sobre els bous també té la seua pròpia opinió i es declara neutral . Creu que totes les opinions són respectables i que als bous hi van aquells als que els hi agrada la festa. Ningú està obligat a anar-hi. “Si a la majoria del poble els hi agraden els bous i considera que s’han de fer bous, s’ha de respectar.” Afirmava.

Gemma té clar el seu paper com a Pubilla Major i creu que, per a ella i les seues companyes, és una magnífica ocasió per implicar-se directament a tots els actes festius, participant-hi

Alba Cepriá Cid és la Pubilla Major de Santa Bàrbara 2016

alba pubilla 2016

Alba Cepriá Cid i la seua mare Maria José (Foto:J.Roig)

Considera un encert el tancament de “Lo Puesto”  perquè permet que joves i grans comparteixin un espai de festa i creu que, en tema dels bous, es parla massa des de la desconeixença.
Estudia Batxillerat Científic perquè vol decantar la seua formació cap a les Ciències de la Salut, forma part del Grup Teatral Planer i del dels balls típics i des de fa unes setmanes està donant classes de “Zumba” al gimnàs.
(J.Roig).-Va ser pubilla infantil i enguany, ja amb 17 anys, ha volgut repetir l’experiència perquè en guarda un bon record. És Alba Cepriá Cid, la nostra Pubilla Major 2016, una jove de conversa fàcil i que té les idees sobre el seu futur prou clares, segons ens confessava a l’entrevista que li fèiem a la ràdio municipal.
Alba, que es considera una noia oberta i participativa i a la que li agrada el tracte amb les persones, ho demostra perquè és integrant dels grups locals de teatre i balls tradicionals, dona classes de “Zumba” al gimnàs del poble, mentre s’aplica per seguir la seua formació acadèmica a l’IES Les Planes de Santa Bàrbara on està estudiant el Batxillerat Científic. Ens deia que vol enfocar la seua formació cap al sector de les Ciències de la Salut, tot i que no ha decidit encara cap a quina àrea del coneixement es decantarà, “ però vull estar en contacte amb la gent i ajudar-los, si puc”, deia decidida.

La nostra Pubilla Major és una jove a la que li agrada la festa, de la que destaca els bous, el teatre i el ball. Sobre el ball, considera un encert que l’any passat es decidís tancar “Lo Puesto”, (La zona on els joves vivien la seua pròpia festa), perquè permet que joves i grans comparteixin un espai de festa.

Sobre la polèmica del possible maltractament que pot existir als actes taurins que es fan als nostres pobles, Alba és taxativa quant afirma que, ella no assistiria a cap acte on es maltractés un animal, perquè  “li encanten” los animals i “als nostres bous no hi ha maltracte”, afirma, afegint  que pot ser la gent parla molt des de la desconeixença. Per refermar aquesta afirmació ens explicava l’anècdota de com un jove amic barceloní, va canviar de parer desprès assistir als bous i veure com es tracta als animals.

Xavi Cardona serà l’acompanyat de la Pubilla Major planera, del que també ens va explicar l’anècdota de que va ser ell qui la va animar , de petita, a ser pubilla. Finalment i en nom propi, però també en nom de les seus companyes i del pubills, Alba desitjava a tothom unes bones Festes, “esperant que aparquéssim les rutines i les puguem viure lo millor possible i com ja vaig dir, esperem representar al poble lo més dignament possible”, concloïa.

La Cursa Enigmàtica i el Dia de la Paella, els actes de les Festes que més li agraden a la nostra Pubilla Infantil Major.

11263072_937916512896386_2592135184176273491_n

Núria, la nostra Pubilleta Major i Angels, la seua mare. (Foto J,Roig)

Núria Gimeno Bertomeu va ser escollida per la sort per aquest títol el passat 10 de Maig
Es considera una noia alegre, activa i bona estudiant, encara que no té clar que vol ser de gran
La música i els cavalls, les seues principals aficions

(J.Roig).-Es pot dir dir que bé d’una nissaga de pubilles: ho va ser la seua mare, ho han estat les seus dues germanes grans i ara és el torn per a la petita de  la casa, encara que ella tindrà l’honor de ser l’única de la família que és Pubilla Major Infantil.
Estem parlant de Núria Gimeno Bertomeu qui, d’entre les 15 candidates que es van presentar el passat dia 10 de Maig per a ser pubilletes, va resultar ser la tocada per la sort per tal d’ostentar aquest títol.
A l’habitual entrevista que cada any tenim amb les nostres Pubilles Majors, Núria ens explicava que va voler ser pubilla  perquè li fa molta il•lusió, una il•lusió que comparteix amb el seu grup d’amigues , que també forment part  d’aquest nodrit grup de pubilles que tindran enguany les festes Majors de Santa Bàrbara .

És considera una nena alegre i activa. Li agrada col•laborar i es considera una noia treballadora  Encara no sap cap on decantarà els seues estudis en un futur, però és una alumna aplicada que, actualment està cursant 4art. de primària.
El seu temps lliure l’ocupa practicant les seues aficions principals que són muntar a cavall i la música. Núria fa tres mesos que ha començat a rebre classes de guitarra, tot i que també forma part de la Coral Infantil de l’Escola de Música del poble.

En la mateixa entrevista ens confessava que no li agrada massa ballar, tot i que sap que ho haurà de fer amb el seu pare el dia del ball de Pubilles, per això, Àngels, la  mare, ens avançava una novetat que s’inclou enguany  a les Festes  Majors i que seran uns assajos previs de ball  amb les pubilles, pares i acompanyants, per tal de donar més vistositat a l’acte.

Sobre les festes, la nostra Pubilla Infantil Major ens explicava que li va agradar molt que li anessin a cantar el grup de jotes i que el dia de la presentació i elecció no creia que surtis ella “No tenia moltes possibilitats. Érem 15 xiquetes”, deia.
Els actes que més li agraden de les Festes Majors són, la Cursa Enigmàtica, “perquè és molt divertida” i el Dia de la Paella. De la resta d’actes no canviaria res perquè creu que en hi ha per a tots els gustos  i edats.
Finalment Núria volia desitjar a tot hom en el seu nom i en el de les seues companyes pubilles una es molt bones Festes Majors. “Que la gent participi de tots els actes  i  que en gaudeixin” concloïa.

“Ser pubilla de les Festes és una manera de fer poble”

P1030474

Júlia, Pubilla Major de les Festes de Santa Bàrbara 2015 , amb Margarita, la seua mare. (Foto:J.Roig)

Ho diu Júlia Cuadrat Royo, la Pubilla Major de les Festes Majors 2015 de Santa Bàrbara.
Vol estudiar història, li agraden els bous perquè socialitzen i creu que caldria un dia de les Festes Majors dedicat als joves.
No creu que el tancament de “Lo Puesto” sigui un gran problema, perquè serà una altra manera “d’enfocar” les festes.”

(J.Roig).– El passat 10 de Maig i en un acte públic, la sort va decidir que, d’entre les 11 Pubilles que enguany es presentaven, Júlia Cuadrat Royo surtis escollida Pubilla Major de les Festes Majors, Santa Bàrbara 2015.
Com és tradició, uns dies desprès de l’elecció, la pubilla ha de passar per la ràdio municipal per a que puguem conèixer millor com és aquesta jove que representarà la renovació de la festa, un any més, al nostre poble.
Primer que res Júlia ens explicava que recorda com una experiència molt positiva quant va ser pubilla infantil, per això enguany , el mateix grup d’amigues, ho tornaran a ser, perquè pensen que és una manera de “fer poble” i  perqué son  la quinta de joves que enguany representa al poble com un símbol d’unió generacional .

Júlia cursa primer de batxillerat humanístic, li agrada fer esport a l’aire lliure i llegir. Sobre el seu futur, des de petita té clar que vol estudiar història.

De les festes, creu que hi ha actes per a totes les edats. Li agraden els bous, perquè es passa bé amb l’espectacle que és una tradició molt nostra, però al mateix temps, es converteix en  un lloc de reunió que et permet estar amb els amics.

Como a jove que és, li agrada la festa de la nit, i sobre el tancament de “Lo Puesto”, diu que  la seua colla no creu que sigui un gran problema. Pensa que pot ser hi hagi joves que no els hi faci molta il•lusió anar al ball tradicional, però  creu que si a  altres pobles, joves i grans comparteixen el ball, Santa Bàrbara no té perquè ser diferent. “No dic que “Lo Puesto” no estes bé, perquè xalaves, però crec que serà una altra manera “d’enfocar” les festes.” reflexionava la nostra Pubilla Major.
Finalment explicava que, baix el seu punt de vista, caldria afegir a les festes algun acte alternatiu als bous, perquè hi ha gent a la que els bous pot ser no els hi agradin i caldria pensar en un acte cultural. Al ball també proposa portar algun grup musical més apropiat per als joves perquè, “a les festes hi ha el dia dedicat als petits, als majors, als planers absents, però, per a la gent jove no hi ha un dia específic…i més ara que no hi haurà “Lo Puesto”, reivindicava.