Posts

Santa Bàrbara aprova, per unanimitat, una moció per demanar a Sorea que faci un estudi sobre l’estat de la xarxa de distribució d’aigua.

Proves d’aforament d’aigua al nou pou de Santa Bàrbara, desembre 2004. (Foto:J.Roig)

Es calcula que hi ha pèrdues de fins als 60 per cent i tots els grups amb representació al nostre ajuntament creuen que cal començar a actuar per posar-hi remei.

(J.Roig).-Els tres partits que tenen representació a l’ajuntament de Santa Bàrbara, PDEcat Esquerra Planera i PPC, estan d’acord que, essent l’aigua un bé escàs, cal prendre mesures per tal d’aconseguir-ne el màxim estalvi, després que cada vegada sembla ser més certa la teoria que hi ha pèrdues de fins al 60 per cent per les obsoletes canonades de distribució de l’aigua potable municipal.

Per això, totes tres formacions van donar suport a la moció presentada pel grup d’Esquerra Planera on, després d’una sèrie de consideracions, demanen a l’empresa Sorea, encarregada de gestionar el servei d’aigües municipal, la realització d’un estudi acurat i un treball de recerca per conèixer qui és l’estat real de la xarxa de distribució i les pèrdues que sofreix, “per tal que, a partir d’aquest estudi, l’ajuntament pugui pressupostar i planificar solucions a mitjà termini”. Aquestes eren les paraules amb què acabava la moció que l’alcalde, Alfred Blanch, va llegir al ple del passat dijous.

Manel Crespo, portaveu del grup d’EP se sentia satisfet de que la seva proposta hagi estat consensuada per la resta de formacions perquè és una mesura que no solament portarà a un estalvi d’aigua, sinó també de consum elèctric perquè, si s’eviten les importants pèrdues d’aigua, també s’evitarà bombament des del pou. A més, s’aprofitaria per canviar les polèmiques canonades de fibrociment.

Segons va dir l’alcalde al mateix ple, els primers contactes amb l’empresa Sorea per exposar-los-hi la petició ja s’han produït.

Santa Bàrbara celebra avui un ple per aprovar la modificació del contracte de l’obra de remodelació de l’Ajuntament.

15697261_10208886905103386_8832283476838257010_n

(Foto: A.Blanch)

(J.Roig / T.G.).-L’ajuntament de Santa Bàrbara ha convocat per a aquesta tarda a les vuit, una sessió Ordinària del Ple on es posarà a aprovació, entre altres punts, la modificació del contracte per l’execució de l’obra de Remodelació de l’edifici de l’Ajuntament en la seva 1a Fase.
Alfred Blanch, l’alcalde del municipi, explicava que com,finalment, es va executar també la fase dos de l’obra, cal aprovar una modificació del pressupost del 2017 per amortitzar-ne el cost.

El Ple també posarà a aprovació una moció d’adhesió al Pacte Nacional pel Referèndum,” perquè pensem que escoltar l’opinió del poble és la base de la Democràcia” deia l’alcalde planer.
El ple, com tots els ordinaris, serà retransmès en directe per La Plana Ràdio.

Godall, municipalitza el servei de subministrament d’aigua potable.

capturada

Façana de l’ajuntament de Godall

La mesura, vigent des del passat mes de Juliol, es va aprovar per unanimitat i a banda d’abaratir el cost del servei, ha permès donar treball a gent del poble.
El municipi també aprova la subvenció de més de 3000 euros en ajuts per als llibres de text del curs 2015-2016.

(J.Roig/T.G.).-L’Ajuntament de Godall, després de fer tots els tràmits i estudis oportuns, va aprovar fa uns mesos i per unanimitat, recuperar la forma de gestió del servei de l’aigua potable al municipi.
Aquesta proposta es va presentar al Ple de l’Ajuntament del dia 31 de març, després que l’actual equip de govern valorés fer aquest canvi en la gestió d’acord a un estudi realitzat i on la recuperació del servei de forma directa per l’Ajuntament feia preveure que es podrán produir estalvis importants i capgirar el balanç econòmic d’aquest servei, millorant els costos de gestió.

Tere Esmel, alcaldessa de Godall, explicava al programa “Món Local” de La Plana Ràdio que han decidit prescindir dels serveis de Sorea, que fins ara gestionava l’aigua potable municipal, perquè, per a un poble petit com el seu, externalitzar-lo representava una despesa difícil d’assumir. Així ara, a banda d’abaratir el cost també han pogut donar feina a gent del poble.

El servei de subministrament de l’aigua potable va entrar en vigor el passat mes de juliol.

Esmel també va informar, entre altres coses, que Godall ha ratificat el Decret d’adjudicació dels ajuts als llibres de text del curs 2015-2016.
Després que al mes de febrer s’aprovessin les bases reguladores de la concessió de subvencions municipals per als ajuts individuals per a l’adquisició dels llibres per als estudis d’educació infantil, primària i secundària obligatòria, durant el Ple del passat Setembre es va aprovar, de forma unànime, el Decret d’adjudicació dels ajuts als llibres de text per a l’actual curs.
En aquesta ocasió els beneficiaris d’aquestes subvencions han segut un total de 27 alumnes de l’escola godallenca que s’hauran beneficiat d’aquests ajuts, per un import total de 3,109,21€, és a dir el 75% de l’import total de totes les sol•licituds.

Esquerra Planera no aprova el Programa de Festes Majors Santa Bàrbara 2016

BOQUE, MARCH I NOIA

El regidor d’EP Marc March a la sala de Plens de Santa Bàrbara (Foto: J.Roig)

Marc March diu que, “no perquè hi estiguem en contra, això que quedi molt clar, si no per la manera com s’ha fet”.
El portaveu de la formació lamenta que no se’ls inclogui cap de les propostes que van fer tot i estar disposats a assumir la seua part de responsabilitat en l’exit o fracas de les mateixes.
D’altra banda i segons March, la regidora de Festes argumenta la seua negativa a incloure les seues aportacions perquè “ si alguna cosa no funciona serà ella la que rebi les critiques”.

(J.Roig).-El cap de llista i portaveu del grup municipal d’Esquerra planera s’ha tornat a queixar , una vegada més, de que l’equip de govern de l’ajuntament de Santa Bàrbara no els ha deixat participar en la confecció del programa de festes que es va aprovar a la darrera sessió de ple extraordinària.

Marc March ha insistit en recordar que, des de l’inici d’aquesta legislatura, ja havien expressat la seua voluntat de participar positivament com a grup a l’oposició en la gestió municipal, aportant, per exemple, idees i propostes per al programa de Festes Majors. Desprès de diversos intents, finalment van ser convocats per la regidoria a finals del passat mes de Març, massa tard, segons el regidor, per poder incloure-les al programa o per dotarles del corresponent pressupost.
March explicava que van fer propostes com la de buscar alguna alternativa que diversifiqués els actes infantils que es fan a la mitja part dels bous, o recuperar una jornada de jocs  tradicionals, però que van rebre la resposta negativa de la regidora de Festes, argumentant que, com a responsable del programa de Festes, “si alguna d’aquestes propostes no funcionava, seria ella la que rebria les crítiques i per això era ella la que decidia que entrava i que no entrava.”
Per aquest motiu el grup d’Esquerra Planera va votar en contra del programa de Festes, aclarint que  ho van fer, no tant pel contingut del mateix, si no per les formes, assegurant que, sobre els motius argumentats per la regidora per excloure les sues propostes, ells estaven disposats a assumir la seua part de responsabilitat sobre l’èxit o el fracàs de les mateixes. “Vam votar en contra del programa, no perquè hi estiguem en contra, això que quedi molt clar, si no per la manera en que s’ha fet”, concloïa el regidor.