Posts

Cartells adhesius als contenidors per informar de les sancions si es deixa la brossa fora

Aquesta és una més de les accions que l’ajuntament de Santa Bàrbara ha posat en marxa per informar a la població de l’obligatorietat de complir amb les ordenances de recollida de residus.
El regidor de Governació advertia que, tot i que cal insistir, la campanya informativa acaba i prompte es començarà a sancionar als infractors.

(J.Roig/AdSB).-L’ajuntament de Santa Bàrbara, des del web municipal ha informat que durant aquesta setmana membres de la brigada municipal han procedit a col·locar uns adhesius a les illes dels contenidors, informant de la prohibició de deixar deixalles fora dels contenidors. Segons es pot llegir a l’adhesiu, la sanció mínima serà de 60 euros.

Des de la regidoria de Medi Ambient s’insisteix que l’objectiu d’aquesta mesura és informar els planers i planeres de l’obligatorietat de dipositar totes les deixalles dins dels contenidors, segons recull l’article 40 de l’ordenança de recollida de residus, i no deixar-les fora, donat l’impacte visual i les molèsties que ocasionen als veïns que viuen a prop. Malauradament aquesta és una problemàtica que, tot i la insistència del govern per informar abans de sancionar, no s’acaba de resoldre i les accions incíviques es continuen succeint. Antonio Olles, regidor de Governació explicava fa uns dies des de la ràdio municipal, que aquestes actituds, per desgràcia, no són específiques del nostre poble i que, la dificultat per sancionar rau a poder agafar “infraganti” als autors, o que hi hagi qui les denunciï. De totes maneres Olles advertia que la campanya informativa aviat acabarà i s’haurà de començar a sancionar.

L’Ajuntament de Santa Bàrbara també recorda a tota la població que pot sol·licitar el servei porta a porta per a la recollida de trastos vells, així com també portar residus a la Deixalleria Municipal, oberta de dimarts a dissabte.

Esquerra Planera demana a l’equip de Govern que apliqui les ordenances recentment aprovades.

20150618_094100

Marc March en primer terme (Foto:J.Roig)

L’oposició posa especial èmfasi en la de recollida de residus i en que es  comenci a sancionar als infractors, desprès d’un període d’informació.
El Govern diu que no es tracta tant de castigar o sancionar, sinó de dotar d’arguments legals per poder intervenir en cas de disputes entre veïns.

(J.Roig).-Tot i que en l’aprovació inicial, el passat mes de Febrer, el grup d’Esquerra Planera es va abstenir en la votació de les noves ordenances municipals de Civisme i convivència ciutadana i en la de Recollida de residus, dient que voleïn presentar al•legacions a les mateixes, en la sessió plenària del passat mes d’Abril van acabar donant suport a la votació definitiva d’aquestes normes. El portaveu del grup, Marc March, però va demanar que, sobre tot la nova ordenança de recollida de residus, s’apliqui amb les corresponents sancions als infractors, desprès d’un prudencial període d’informació i advertència a la ciutadania.”Fins ara l’ajuntament no podia fer res perquè no tenia les eines”, deia March.

L’equip de Govern planer assegura que aquestes Ordenances són necessàries per regular la convivència, el civisme i el benestar del poble en general i que en cap cas és una ordenança que vulgui castigar o sancionar sinó que preten dotar d’arguments legals a l’ajuntament perquè, en el cas que hagi una disputa entre veïns, es disposi d’un document que regeixi aquest servei al municipi i per tant d’obligat compliment. “No està feta amb una intenció negativa sinó positiva” s’exposa a l’acta de la sessió.

Santa Bárbara convoca aquest dijous el ple ordinari del mes de Febrer

índice

Entre els punts a destacar la proposta d’aprovació de les noves ordenances de Civisme i Convivència Ciutadana i la de Recollida de Residus.

(J.Roig/T.G).-L’ajuntament de Santa Bárbara a convocat per a aquest dijous 25 de febrer, a les vuit de la tarda, la sessió ordinària de Ple corresponent al mes de febrer que, com és habitual serà retransmesa per La Plana Ràdio.
Avui podem avançar els punts que contempla l’odre del dia, un total de 13.
A banda dels protocol•laris per aprovar l’acta de la darrera sessió i el de precs i preguntes, es debatran i posaran a aprovació temes com les contractacions d’urgència que ha fet el nostre ajuntament les darreres setmanes. Es donarà compte dels diferents Decrets d’Alcaldia i es posarà a aprovació el nomenclàtor de diversos carrers del municipi de Santa Bàrbara. El ple proposa també donar compte de l’Informe de la Intervenció sobre el període mig de pagament a proveïdors segons el Reial Decret 635/2014, així com de l’informe sobre el compliment dels terminis de pagament de les obligacions atenent allò que disposa la Llei 15/2010, de 5 de juliol, corresponent al 4t. trimestre 2015 i el de l’informe d’Intervenció de l’execució del pressupost 2015  en el mateix període.
La corporació municipal també demanarà l’aprovació inicial de la modificació puntual del Pla parcial Barranc de Lledó i del Reglament de Règim intern del nou Centre de dia.
Un dels punts importants d’aquest ple serà l’aprovació inicial de les noves ordenances de Civisme i Convivència Ciutadana i la de Recollida de Residus. L’alcalde de Santa Bárbara, Alfred Blanch, fa uns dies, avançava que, el de les ordenances és un tema que fa temps que estan treballant i que finalment, segurament, podrien posar a aprovació en aquest ple, com així serà.
Blanch rematava dient que l’actualització d’aquestes ordenances era urgent ja que les actuals havien quedat obsoletes i per tant, difícils d’aplicar.
Finalment, al mateix ple, es proposarà també l’aprovació inicial del Reglament del recentment acabat l’Hotel d’Entitats que l’ajuntament té previst posar en marxa les properes setmanes.

Prèvia a la sessió plenària

IMG_20151029_081841La modificació de les Ordenances i una moció sobre l’autovia A-7, temes destacats al ple que es celebrà aquesta tarda Santa Bàrbara

(J.Roig).-L’ajuntament de Santa Bàrbara ha convocat per avui dijous la sessió Ordinària del Ple corresponent al mes d’Octubre i que tindrà lloc a les vint hores, per debatre els 11 punts que contempla l’ordre del dia i del que destaca el referent a la modificació de les Ordenances Municipals. També es posarà a aprovació la resolució de l’Alcaldia per la qual es determinen les línies fonamentals del pla pressupostari a mig termini per al període 2016-2018, el Reglament de Règim intern del Centre de Dia i el traspàs de les funcions de tresoreria a la Secretària – Interventora d’aquest Ajuntament.
Al ple d’aquesta tarda es presenten tres mocions,en relació al projecte “Autovia Castelló-L’Hospitalet de l’Infant. Sobre el tram pendent de construir entre La Jana i L’Hospitalet de l’Infant”.Un altra de suport al President Mas, l’exvicepresidenta Ortega i la Consellera Rigau amb motiu de la seva imputació per l’organització del 9N i una tercera en motiu del 75è aniversari de l’assassinat del President Lluís Companys i Jover. Justícia Universal i Memòria Històrica.
Com és habitual cada cop que el ple és ordinari, La Plana Ràdio retransmetrà en directe aquesta sessió plenaria que es podrà escoltar també per internet des de la pàgina web laplanaradio.cat on, unes hores més tard es penjarà l’àudio per poder-lo escoltar des de la nostra programació a la carta.