Posts

Albert Caire trio, clou Cultutardor 2016

Durant dos caps de setmana Santa Bàrbara posa a l’abast del públic interessat una oferta cultural, centrada en la música i el teatre.

indice(J.Roig/T.G.).-La passada setmana es donava el tret de sortida a les Jornades Culturals de tardor amb l’espectacle “Llavis Molsuts”, un espectacle literari-musical cent per cent de les Terres de l’Ebre, que va tenir força èxit i en el que l’actriu Bienve Borràs interpretava un text de l’escriptor Jesús Serrano, fusionat amb la música original composada pel també ampostí Joan Miró i interpretada per ell mateix a la guitarra i Miguel Àngel Zaragoza al teclat.

Aquest dissabte, 12 de novembre, la proposta serà musical i ens permetrà gaudir de l’actuació “d’Albert Caire Trio” una formació procedent de Barcelona però amb arrels planeres que com el mateix. Albert explicava ens oferirà un repertori musical pop rock traslladat al terreny del jazz.

La formació també incorpora composició pròpia i clàssics del gènere amb un toc de modernitat molt personal.
Els espectacles que es presenten a Cultutardor es poden veure a la sala d’actes de l’Smartcentre ( Centre Cultural) i, com en anys anteriors, es continua mantenint un preu simbòlic per accedir a la sala. De fet el primer dissabte va ser gratuït i demà el preu serà de 5 euros. L’ajuntament ha informat també de que enguany no hi haurà entrades anticipades, per lo que serà necessari adquirir-les al mateix moment de l’espectacle. Recordem que l’aforament del local és limitat.

La Unió Musical Jaume Balmes de Santa Bàrbara, invitada al Memorial Mestre Monclús

dsc_0028-copia

La Banda Municipal de Música de Tortosa és qui organitza aquest acte en record del compositor tortosí que enguany arriba al seu 25é aniversari.
(J.Roig/T.G.).-Aquest diumenge 2 d’octubre a les 12.00h, la Banda Municipal de Música de Tortosa celebrarà al Teatre Auditori Felip Pedrell el Memorial Mestre Joan Monclús, compositor tortosí nascut a la capital del Baix Ebre l’any 1913 i creador del pasdoble “Tortosa” . En aquesta ocasió, el Memorial, que celebra, així mateix, la seva 25ena edició, comptarà amb la participació de la Banda Unió Musical Jaume Balmes, de Santa Bàrbara.
Paco Casado, president de la formació planera es mostrava agradablement sorprès i agraït per que la banda tortosina hagi pensant en la Unió Musical Jaume Balmes per celebrar una data tant significativa. L’acte consistirà en la interpretació de 4 peces cada banda per concloure desprès amb l’ interpretació conjunta del famós pasdoble del compositor tortosí.

Cal destacar que, a banda de les composicions del mestre Monclús, la Banda Municipal de Música de Tortosa interpretarà també el conegut pasdoble “Perla preciosa” en record a Joan Vidal, membre fundador de l’Orquestra Junior’s, per a qui va adaptar aquest pasdoble, i que va morir el passat mes d’agost. Com és habitual, l’entrada a aquest concert és gratuïta.

Casado també explicava que el dia abans, el dissabte dia 1, la Unió Musical Jaume Balmes serà una de les 39 bandes que participaran a la XXXV Trobada de Bandes de Catalunya que se celebrarà a Deltebre i on s’espera la presencia de 1.400 músics convidats, 480 intèrprets i 10 comarques representades.

 

La banda de Cornetes i Tabals vol celebrar el seu 40é aniversari

DSC_0005_1

Marisin Accensi (Foto:T.G.)

Dissabte hi ha convocada una reunió, oberta a tot hom, per decidir què, com i quant es farà.
La banda planera , dissolta des de l’any 2006, es va tornar a agrupar momentàniament ara fa dos anys, per acompanyar a les majorets amb motiu del seu aniversari.
(J.Roig/T.G.).-El dilluns 4 de Desembre de l’any 2006, festivitat de Santa Bàrbara, patrona del nostre poble, la Banda de Cornetes i Tabals Xiquets Grup Balmes feia la seua darrera actuació desprès de 30 anys d’història i èxits. L’acomiadament coincidia, paradoxalment, amb la celebració del seu 30 Aniversari.
Ara, una dècada desprès es vol tornar a reunir els músics per tal de commemorar el 40 aniversari de la banda, animats sobre tot per la resposta que va tenir la trobada esporàdica que, a les Festes Majors de l’any 2014, va tornar a reunir als músics per tal d’acompanyar els grup de majorets que celebraven també,en aquella ocasió, els seus 40 anys.
La promotora del rencontre és Marisin Accensi, darrera presidenta que va tenir l’entitat qui, recolzada per antics músics i membres de la seua junta, ha convocat a ex músics, membres de juntes i públic en general a una reunió que tindrà lloc aquest dissabte a les set de la tarda i al Centre Cultural per tal d’intentar organitzar un acte commemoratiu, sigui en forma d’actuació o senzillament una trobada.

Accensi deia que li agradaria que l’acte comptes amb la participació dels 18 membres fundadors, tot i que sap que serà difícil pels problemes de salut d’alguns d’ells . També la qüestió organitzativa és difícil perquè, com hem dit, la Banda de Cornetes i Tabals, com a tal ja no existeix, per això subratllava que la reunió de demà és important i oberta a tot el poble per intentar trobar la millor manera de celebrar l’efemèride.

Tot i que la reunió es convoca especialment per recollir i contrastar idees, la ex presidenta deia que l’acte que es faci hauria de ser a meitat del mes de juny, igual que es va fer quant es va celebrar el 25é aniversari, perquè desprès ja venen les festes Majors, vacances, etc..i és més difícil trobar una data que vagi bé a la majoria. Així dons, tot els poble està convocat demà a les set de la tarda per intentar “recuperar” encara que sigui per unes hores aquesta formació musical que tants èxits i campionats va aconseguir al decurs dels seus 30 anys d’existència portant el nom del nostre poble per tot el pais.

Santa Bàrbara enceta un “campus musical d’estiu ” gratuït.

Imatge: Joaquim Tafalla

Imatge: Joaquim Tafalla

(T.G.) Durant els mesos de juliol i agost Santa Bàrbara acull el primer “campus musical d’estiu” una iniciativa del professor d’instrument i música de cambra, Joaquim Tafalla, al que li dona suport l’ajuntament de Santa Bàrbara

La finalitat d’aquest projecte és que els joves estudiants de música i cant,  puguen tenir continuïtat amb els seus assajos, quan les escoles de música descansen per vacances.

Joaquim Tafalla explicava que “per obtenir bons resultats s’ha d’anar practicant, aquest no es un curs acadèmic té la finalitat de mostrar altres iniciatives i sobretot que  l’instrument  estigui actiu els mesos d’estiu “

En  un principi l’estada només era  de conjunt instrumental però degut a la demanda s’ha ampliat també a cant coral.

Els requisits per participar d’aquest campus és tenir-ne moltes ganes i almenys un any d’instrument .  Esta previst que en finalitza el curs, que és totalment gratuït, es realitze un concert amb tot l’après.

Els assajos d’instrument es realitzarna cada dimarts de 8 a 9 de la tarda,  els dijous assajaran  els membres de la Coral i totes aquelles veus que s’hi vulguin afegir, els assajos es fan a la zona de les piscines municipals.

Joaquim Tafalla és un jove planer professor d’instrument  i música de cambra de L’ Institut Escola Artística Oriol Martorell, l’únic centre integrat a nivell Català que ofereix estudi de primària i ESO combinats amb classes de música i dansa.  El professor combina la seva tasca docent amb estudis de perfeccionament musical que el porten cada trimestre a realitzar estades amb la Filharmònica de Berlin.