Posts

L’IES Les Planes de Santa Bàrbara participa en el Premi Federico Mayor Zaragoza

Ho fa amb el clip-metratge “Obrim els ulls!” elaborat pels alumnes de 4t d’ESO.
Els joves diuen que l’objectiu dels seus treballs és conscienciar a la gent, del que són els Drets Humans i el que realment passa.
El dijous 15 de març tindrà lloc a Tortosa el lliurament de premis i guardons presidit pel mateix Zaragoza.

OBRIM ELS ULLS ! (video clip)

(J.Roig/T.G.).-El pròxim 15 de març tindrà lloc a l’Auditori de Tortosa el lliurament de guardons de l’onzè Premi Federico Mayor Zaragoza. Aquest any amb la peculiaritat que va només dirigit a la comunitat educativa i, concretament, als joves. Els drets humans i els valors de la UNESCO han estat el tema central dels clips metratges que han elaborat els joves. La presidenta dels Amics i Amigues de la Unesco, Montse Esteve explicava a la nostra emissora que en total s’han presentat 36 videoclips, 23 dels quals de les Terres de l’Ebre i alguns de centres propers com l’escola de Freginals o els instituts d’Alcanar, Tortosa o Santa Bàrbara.

En el cas de l’IES Les Planes del nostre poble, els alumnes de 4t d’ESO, participen en el concurs amb el clip-metratge titulat “Obrim els ulls!”, un vídeo creat i dirigit pels mateixos nois i noies que pretén conscienciar a la gent del que són els Drets Humans i el que realment passa.
Per fer-ho, les primeres imatges ens mostren els joves amb els ulls tancats i mostrant uns cartells amb frases reivindicatives en diversos idiomes i al·lusives als Drets Humans, fins al moment en què, un primer pla, ens mostra uns ulls que s’obren. A partir d’aquí, les imatges ens mostren als joves amb nous cartells reivindicatius i els ulls oberts.
Segons expliquen ells mateixos amb un breu text a peu de vídeo, pretenent utilitzar la metàfora d’obrir els ulls com a una forma d’expressió per a veure la realitat de la societat mundial. També s’utilitzen persones de diferents edats, diferents sexes, diferents cultures i ideologies per a representar la pluralitat de la societat mundial. “El que nosaltres pretenem, com el títol del clip-metratge ja diu, és obrir els ulls a tothom davant la crua realitat”, conclouen.

Enguany es premiaran 15 treballs i la dotació del concurs és de 5.000 euros repartits amb premis de 300 i 400 euros. Mayor Zaragoza presidirà l’entrega de premis on hi haurà un col·loqui, l’actuació de Sílvia Ampolla i l’emissió dels vídeo clips seleccionats. Des de la fundació han valorat molt positivament els treballs i la feina dels alumnes.
Demà, 14 de març a les 19,30 hores, Federico Mayor Zaragoza oferirà la conferència ‘Accions inajornables davant les amenaces globals’ a la Cambra de Comerç de Tortosa.

Júlia Cuadrat Royo rebrà la Beca IES Les Planes 2016

El seu mèrit és ser l’estudiant amb el millor expedient acadèmic de tota la seua etapa al centre.

(capturadaJ.Roig/T.G.).-En el marc de la inauguració de Cultutardor, aquest dissabte, 5 de Novembre es lliurarà la Beca IES Les Planes
L’import total de la Beca és de 600 € i l’acte de lliurament es fa itinerant entre els diferents pobles d’on procedeixen els estudiants del centre planer : Masdenverge, Mas de Barberans, Freginals, La Galera, Godall i Santa Bàrbara.
L’acte, organitzat enguany per l’Ajuntament de Santa Bàrbara , s’ha volgut fer coincidir amb la inauguració de Cultutardor per donar-li més difusió. La darrera vegada que el nostre poble va acollir l’acte es va fer en el marc de la Fira de l’Oli. Alfred Blanch, l’alcalde del municipi i regidor de Cultura, deia que enguany i amb la mateixa intenció, s’ha cregut oportú fer-ho durant la presentació d’aquestes jornades culturals.
Aquest any (curs 2015/2016) la beca se li va atorgar a l’alumna planera, Júlia Cuadrat Royo qui va aconseguir la qualificació més alta per part del centre i posseeix el millor expedient acadèmic de tota la seua etapa d’estudiant al centre.
L’acte de lliurament de la Beca és farà al saló d’actes de l’Smart Centre a les vuit de la tarda i comptarà amb l’assistència dels familiars de Júlia i dels alcaldes o regidors delegats de cada localitat, a més del Director de l’Insitut.

L’IES Les Planes s’organitza internament per no perdre un grup`de 4rt. d’Eso

capturada

Façana principal Ies Ls Planes (Foto Street View)

Ha començat el curs amb menys alumnes i han perdut un professor i mig.

L’ Institut va rebre el curs passat la millor puntuació en la valoració que Inspecció fa per valorar el funcionament de la comunitat educativa dels centres

(J.Roig/T.G.).-El passat dilluns l’IES Les Planes de Santa Bàrbara iniciava amb normalitat el curs 2016/2017, un curs que, com indicava el director del centre, Rafel Roig, s’inicia amb vuit alumnes menys que l’any passat i es queda amb 280 matriculats i un grup menys d’Eso que els curs anterior. Això ha obligat a fer un esforç suplementari a la plantilla de professors, que enguany és de 28 docents, per poder recuperar aquest grup de forma “extraoficial” i a nivell intern, llevant hores de direcció i coordinació, per poder dedicar-les a donar classe  a un tercer grup de 4rt d’Eso format per alumnes que ja arrossegaven unes necessitats educatives especifiques des de 1er.

La pèrdua d’un grup oficial i la voluntat de seguir donant continuïtat formativa especifica a aquest alumnes ha generat la pèrdua d’un professor i mig respecte al curs anterior quan es disposava d’una plantilla de 30.

Roig explicava que el centre seguirà implementant les aules d’excel•lència als cursos de 3er. i 4rt. però que, amb l’actual plantilla de la que disposen, no poden posar en marxa més projectes al centre. Si que volia destacar el reconeixement que se’ls ha fet per part del departament d’Inspecció d’Ensenyament que valora tots aquells aspectes que afecten les comunitats educatives  i en la que l’IES Les Planes, el darrer curs, va obtenir una nota de 4 sobre 4.

El director de l’ Institut planer també va informar dels canvis que hi ha hagut al sí de l’AMPA de centre que ha renovat part de la junta, tot i que encara no s’han produït els nomenaments dels càrrecs de direcció.

 

 

La ràdio de Santa Bàrbara, altaveu del crèdit de síntesi

  Mig centenar d’alumnes de tercer d’ESO donen a conèixer el seu treball a través de La Plana Ràdio.
Enguany als habituals informatius, biografies musicals i entrevistes que havien de preparar els nois i noies, s’hi ha sumat un debat o col•loqui radiofònic.

capturada(J.Roig).-Gairebé 50 alumnes de l’Ies Les Planes de Santa Bàrbara van passar pels estudis de La Plana Ràdio entre els dies 15 i 16 de Març per tal de presentar el treball que han preparat del seu crèdit de síntesi que pren com a model el mitjans de comunicació i concretament la ràdio municipal.eso 2
Per fer-ho, els nois i noies formen grups de 4 o 5 persones que han de triar, segons les seues preferències i aptituds, entre diferents disciplines periodístiques : Informatiu, Entrevista, Musical i enguany s’ha incorporat també un eso 1Col•loqui o Debat. Després han de cercar material, estructurar-lo, redactar-lo i finalment presentar-lo en aquest programa especial , tutelats pel personal de l’emissora.
El programa es va emetre entre les 9 i les 11 del matí i van participar un total de 10 grups del 3er. A B i C d’ESO que van presentar un informatiu diferent cada dia, van entrevistar al ramader Vicent Machancoses i als germans Jordi i Ramón Grangé, empresaris locals de la construcció, van debatre sobre temes com el destí o el Pla Hidrològic de l’Ebre i van treballar les biografies de grups com Queen i Green Day o intèrprets com Melendi i David Bowie.

Aquest és el novè any en que la direcció de l’ institut tria la comunicació com a tema per al treball del crèdit que han de preparar els seus alumnes i que confia en La Plana Ràdio per a la seua divulgació.

El personal de l ‘emissora, un any més, valora molt positivament aquest tipus de col•laboracions entre la ràdio publica i els diferents ens del municipi, perquè creu que, com en el cas que ens ocupa, és una eina i un al•licient que permet al col•lectiu poder difondre el treball dels alumnes a tot el poble i pobles veïns, posant en valor el seu esforç i augmentant l’ interès dels equips per aconseguir-ne la màxima qualitat. Consideren també que el seu pas per la ràdio municipal pot ajudar als joves a vèncer timideses i agafar seguretat a l’hora de parlar en públic.