Posts

Iberolei, guardonat com el millor oli a la Fira de l’oli i de la garrofa.

Foto: Lluís C.

Ha guanyat el XXXIV concurs de tast d’oli de les Terres de l’Ebre.

Assistir a l’Oliva Japan Internacional o el concurs International Les Olivalies de França són alguns dels premis rebuts.

(T.G.) L’oli de les Terres de l’Ebre és un dels més apreciats de Catalunya, almenys així ho pensem al nostre territori, on se’n fabrica de molt bona qualitat, bona mostra d’això és  la dificultat que han tingut els experts tastadors que formaven part del jurat del concurs al Tast d’Olis de les Terres de l’Ebre  que s’organitza en motiu de la Fira de l’oli i la Garrofa a Jesús i que s’ha portat a terme aquest cap de setmana.

Finalment Iberolei l’oli elaborat per la Cooperativa Agrícola del Camp de Santa Bàrbara,  ha estat l’oli escollit com el millor amb dues modalitats; la del millor oli i també la del millor oli verge extra de la DOP Terres de l’Ebre.

Però, quins són els atributs que han detectats els experts catadors amb aquest oli?  Entre els trets més apreciats, el seu equilibri amb els atributs i un petit gust de poma i plàtan, amarg i picant en justa mesura, elaborat amb varietats sevillenca, morruda i farga.

Els guardons que s’emporta aquest oli , són la inscripció a l’Oliva Japan Internacional, un prestigiós concurs que es fa cada any al Japó i el Concurs International Les Olivalies que se celebra a França. També un lot de medalles per a l’embotella’t, acreditant el millor de l’edició i una compra d’ampolles per part dels organitzadors.

En aquest concurs de Tast, també es van premiar els olis Colomé Mulet de Campredó en una nova modalitat encetada aquest any al concurs, el millor oli verge extraecològic; el premi al millor oli sense DOP fou per al Molí del Llarg de Tortosa; el millor oli fora de les Terres de l’Ebre per al Gran Degustus de la Granadella i en la categoria de collita pròpia fou per a Francesc Cid Fortuño de Xerta.

Els premis es van atorgar el passat diumenge dia 25 de febrer en el marc de la XXIII Fira de l’Oli i la II Fira de la Garrofa de les Terres de l’Ebre, i va comptar amb Ramon Fàbregues, pagès que tota la vida s’ha dedicat a la terra i impulsor dels inicis de la fira.

L’oli Iberolei, el millor al Tast d’Olis de les Terres de l’Ebre

OLI GUANYADOR CONCURS DE TASTL’Agrícola del Camp de Santa Bàrbara guanya el XXXII Concurs al Tast d’Olis de les Terres de l’Ebre amb el seu Iberolei d’oliva morruda.

El tast s’enmarca en la Fira de l’Oli de Jesus, celebrat aquest passat cap de setmana.

(J.Roig/Redacció).-L’oli Iberolei de la modalitat morruda de l’Agrícola del Camp de Santa Bàrbara s’ha endut el premi al millor oli del XXXII Concurs al Tast d’Olis de les Terres de l’Ebre en el marc de la Fira de l’Oli de Jesús. Aquest oli, considerat també el millor en la modalitat verge extra de productors envasadors de la DOP Baix Ebre-Montsià, va arribar a la final del tast, organitzada al Museu de l’Oli de la cooperativa Soldebre, que va comptar amb la participació d’onze experts tastadors, una vegada superada una fase prèvia amb gairebé una setantena de mostres presentades.

“Aquest premi significa que s’està fent bona feina i que les cooperatives cada cop prioritzen més la qualitat”, ha reconegut Jaume Roé, president de la cooperativa guanyadora. Josep Lluís Cardona, el gerent de l’Agrícola del Camp de Santa Bàrbara ha explicat l’oli premiat “és un oli intens en nas i boca, afruitat, que ressalta les característiques amargues i picants”.

En una escala de l’1 al 9 s’atorga un valor a cada oli i se’n considera, especialment, el seu sabor, el punt d’afruitat, d’amarg i de picant.
El fet d’organitzar el concurs unes hores abans de la inauguració de la fira, tot i que els
premis van ser lliurats, com sempre, diumenge al matí, s’ha pensat com una manera més d’ajudar a promocionar el producte dins la mateixa fira i poder presentar-lo en l’espai Àgora que divendres al matí va obrir portes amb una sessió professional.

El jurat va donar també el premi al millor oli d’oliva verge extra de la DOP Terra Alta a Rius d’Or (empeltre) de la Fatarella; el millor sense DOP, a l’Oli del Mar (farga), d’Ebrethink SL, del Baix Ebre; el de productors envasadors de collita pròpia, a Oleum Naturale By Mas Roquell, de Rasquera; i el de productors particulars de collita pròpia, a Francesc Cid, de Xerta.