Posts

Els alumnes d’Eso i de Batxillerat de l’Institut de Santa Bàrbara “aprenen junts”

ies

Institut “Les Planes” a Santa Bàrbara (Foto:La Plana Ràdio)

Aquest curs l’Ies les Planes de Santa Bàrbara ha posat en marxa aquest singular projecte educatiu que permet interactuar amb els coneixements dels alumnes d’Eso i de batxillerat.
El centre també ha iniciat un sistema de “lloguer” dels llibres de lectura obligada que, amb la complicitat de l’AMPA de l’institut, permet estalviar gairebé 90 euros a les famílies dels estudiants.

(J.Roig/T.G.).-Rafel Roig, director del centre, explicava a la nostra emissora que el projecte s’anomena “Aprenem Junts” perquè això és precisament lo que es pretén aconseguir amb la seua posada en pràctica, i és que,voluntàriament, els alumnes de batxillerat que volen participar-hi, ajuden als alumnes de primer i segon d’ Eso que tenen certes dificultats d’ aprenentatge. Aquesta interrelació educativa entre els alumnes del centre es du a terme durant les hores del pati, treballant temes com la lògica, la comprensió o les matemàtiques, coordinats pels professors de les diferents matèries.
Aquesta col•laboració es té en compte a l’ hora d ‘avaluar als alumnes de batxillerat, mentre que els d’Eso veuen reforçat el seu aprenentatge d’una manera diferent.

Aquest però, no és l’únic projecte que té en marxa el centre educatiu planer. Roig donava detalls també d’un altre projecte que han començat aquest any i que va lligat a un altre, començat el curs anterior, anomenat “pla d’impuls a la lectura” destinat a treballar la comprensió lectora de totes les matèries. “Es donen casos, per exemple, en que un alumnes no pot resoldre un problema de matemàtiques perquè no l’entén” deia el director de l’institut.
Així, el projecte endegat aquest curs va destinat també al foment de la lectura i serveix per aprofitar la reutilització dels diferents llibres de lectures obligades que cada curs tenen els i les alumnes.
El projecte es pot dur a terme gràcies que l’Ampa del centre ha avançat els diners per poder comprar els llibres, de manera que els alumnes han de pagar 10 euros en concepte de lloguer i 10 més com a garantia. Aquesta darrera quantitat, si els llibres es tornen en bon estat, són retornats als usuaris. “L’adquisició de tots els llibres de lectura que necessita cada alumne pot representar una despesa de més de 90 euros per família, amb aquest sistema l’evitem” justificava Roig.

“Els 10 euros que paga cada alumne en concepte de lloguer, s’invertiran en l’adquisició de nous llibres, de manera que, al final, a banda de crear i incentivar el bon hàbit per la lectura, cada aula acabarà una petita biblioteca”, reflexionava el director del institut planer.

El planer Juan Domingo Farnós, una de les persones més influents a tot el món en e-learning.

1510762_10202251752249556_904474318_n

Juan Domingo Farnós,als estudis de La Plana Ràdio,durant l ‘entrevista. (Foto:LPR)

(T.G.).-El nostre protagonista local d ‘avui és Doctor en e-learning , Learning and tecnhology i gestió del coneixement i intel·ligència artificial i es va endinsar en el món tecnològic l’any 91 començant a realitzar les seves investigacions en les web 2.0 al 2004.

Juan Domingo, explicava que el e-learning és una nova manera d’aprenentatge, sorgida des de la creació de la web 2.0, en la qual s’investiga, és treballa i s’aprèn mitjançant les TIC. Tot i que la seva tasca professional és desenvolupa al col·legi públic Jaume Balmes, en el món de l’ investigació és dedica a la intel•ligència artificial, a investigar en l’aprenentatge2.0, així com donar conferències arreu del món d’aquestes temàtiques.
Farnós explicava que en l’actualitat s’està buscant canviar el model del sistema educatiu buscant l’excel•lència i l’especialització de cada persona i sobretot buscar una societat inclusiva.
Juan Domingo fa 5 anys que està inclòs en el rànquing de les persones més influents en el món del coneixement i l’educació essent l’únic de parla no anglesa que en forma part.
En l’actualitat realitza via telemàtica conferencies arreu del món, ha viatjat per diferents països per portar-ne a terme de forma presencial en diferents universitat, inclús ha participat en un grup d’experts amb el govern Argentí per realitzar una agenda digital.

Satisfacció des de la regidoria d ‘ensenyament per les obres d’ ampliació de l’ escola de Santa Bàrbara

SAMSUNG

La consellera Irene Rigau a l ‘acte d’ inaguració de l’ ampliació de l ‘escola (Foto:T.G.)

Blanch diu que cal que ens sentim orgullosos del centre i de la qualitat de l’ ensenyament que s’hi imparteix

(J.Roig/T.G.).-El passat 8 de gener, la Consellera d’Ensenyament Irene Rigau va visitar el nostre poble per inaugurar l’ampliació de l’Escola Jaume Balmes de Santa Bàrbara que ja estava operativa des de principis del curs escolar 2013-2014.
Amb aquesta inauguració es posava el punt i final a una obra cofinançada entre el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament i es donava resposta a una llarga reivindicació tant dels docents,com de l’ Apa o del propi equip de govern del nostre poble.

De fet,durant una entrevista a la Plana Ràdio,el regidor d’ ensenyament Alfred Blanch aprofitava per fer pública aquesta satisfacció per l’ obra,que si bé no ha acabat essent la que estava projectada en un principi,si que compleix els objectius de donar millor servei i funcionalitat a la resta del centre que era lo que, en definitiva, es reclamava.
Blanch també volia subratllar la qualitat educativa del centre tal i com es desprenia de les paraules de la consellera que, en el seu parlament, destacava el bon nivell acadèmic mostrat pels alumnes del centre, posant èmfasi en continuar lluitant per una educació de qualitat i en català. El regidor deia  que  dades com aquestes, cal que ens facin sentir ,si cap, encara més orgullosos de la nostra escola.

Recordem que l’ ampliació de l ‘escola planera ha suposat disposar de 4 aules més d’infantil amb lavabos interiors, ocupant una superfície aproximada d’uns 350 m2, el nou menjador escolar, l’ascensor, així com la nova tanca perimetral del centre per encabir el nou pati d ‘esbarjo.

1.200 persones protesten contra la llei Wert i les retallades a Tortosa

835297

Algunes de les pancartes que han mostrat els pares d’alumnes de la comunitat educativa de les Terres de l’Ebre en la manifestació contra la LOMCE d’aquest dijous a Tortosa (Foto A.Ferras)

El sindicats apunten que un 30% dels professors han secundat la vaga i destaquen la implicació dels pares i els nens

 (ACN).- A quarts de set de la tarda d ‘ahir  va començar la manifestació contra la LOMCE, la LEC i les retallades en educació a Tortosa on hi van participar unes 1.200 persones. La comunitat educativa de les Terres de l’Ebre ha respost amb contundència a la jornada reivindicativa d’ensenyament d’aquest dijous. Al matí uns 200 estudiants de secundaria ja es van manifestar pels carrers de la capital del Baix Ebre i, segons els sindicats, un 30% dels professors a primària i un 35% a secundària  haurien secundat la vaga. Com ha ressaltat Marc March, de CCOO, el més destacat  va ser la baixa assistència d’alumnes a les aules, de només un 40%, fet que demostra la implicació dels pares en la lluita per defensar els drets dels alumnes. (més informació a l’ ACN)