Posts

Santa Bàrbara, un municipi infravalorat respecte d’altres del territori ?

 

L’alcalde, Alfred Blanch  confessava ( des de la ràdio municipal),  tenir l’ impressió de que,  mentre a altres pobles ebrencs  s’aboquen molts d’esforços, quan va a demanar o reivindicar algun ajut, “sembla que no se’ns fa massa cas”, deia.

 Blanch voldria ajuts per poder acabar la tercera fase de les obres de rehabilitació de l’antic ajuntament.

 

(J.Roig/T.G.).- Amb la voluntat de trobar recursos per poder continuar amb les obres de restauració de l’Ajuntament , l’alcalde de Santa Bàrbara es va reunir, la passada setmana, amb el Delegat del Govern per informar-se de si hi ha alguna convocatòria o subvenció que pugui ajudar finançar la tercera fase del projecte, per a la que ja s’han destinat recursos propis als pressupostos del 2017, però que serien insuficients per acabar d’enllestir la primera planta de l’edifici que és, ara per ara, la prioritat, segons afirmava Alfred Blanch en declaracions a La Plana Ràdio.
Blanch es lamentava que hi ha coses a l’administració que “o no funcionen o que personalment a mi no m’agrada com funcionen”, deia l’edil. Afegia que, considerant que Santa Bàrbara és un dels pobles importants de la comarca, de vegades té la sensació que se’ns infravalora des del Govern, ja que, mentre a altres pobles del territori s’aboquen molts d’esforços, quant va a demanar o reivindicar algun ajut, sembla que no se’ns fa massa cas. “Queda com un poc descuidat..allò de “pasa palabra”, saps” “, ironitzava.

El malestar al qual es referia l’alcalde planer en les darreres paraules del fragment de veu que podem escoltar a l’audío adjunt, tenien el seu origen, probablement, en la proposta que l’any passat li hauria fet la Consellera Governació, Administracions Públiques i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Borràs.”Ella ens va enviar cap als fons Feder i el tema ha quedat descartat. Ens havíem d’ajuntar amb altres municipis i fer una espècie de projecte comú. Clar, ajuntaments de la comarca que necessitin rehabilitar l’ajuntament o edificis històrics no n’hi ha gaires. Per això ho vam descartar, per la dificultat que comporta”, deia.

El delegat del Govern lidera un front comú institucional per reclamar el traçat consensuat de l’A7 a les Terres de l’Ebre

a_7_alcanar_vilafrancaUna de les zones afectades estaria al terme municipal de Santa Bàrbara, concretament als terrenys on hi ha projectat el futur aeròdrom.

Els representants municipals han acordat presentar mocions als diversos ajuntaments per refermar la proposta consensuada l’abril de 2005.

(Redacció/J.Roig).-Xavier Pallarès, va reunir el passat  els alcaldes i alcaldesses del municipis afectats pel traçat de l’Autovia A7 en el seu pas per les Terres de l’Ebre, que correspon al subtram La Jana – El Perelló del tram Castelló-l’Hospitalet de l’Infant, per prendre una posició conjunta desprès de que ajuntaments com el d’Amposta aprovés presentar un recurs de reposició contra l’aprovació definitiva de l’estudi informatiu de l’autovia, com ja havia fet la setmana anterior l’Ajuntament de Tortosa com una nova mostra de rebuig del consistori per evitar que el disseny de l’autovia trinxi Campredó.

Ara, Xavier Pallarès va voler destacar que l’objectiu principal de la reunió era “mantenir el front comú institucional que es va constituir l’abril del 2005 per tal que tinguem tota la força possible per plantejar a Madrid un canvi del traçat que protegeixi les zones més afectades però, sense que suposi un retard en la seva execució i alhora reclamem la gratuïtat de l’AP7 per als residents a les Terres de l’Ebre”

Concretament, en el marc de la reunió es va acordar  l’elaboració de la moció conjunta per ser aprovada per tots els municipis de les Terres de l’Ebre, les forces polítiques presents al Parlament de Catalunya, al Congrés dels Diputats i al Senat, que demana:

1. Refermar l’acord de tots els partits polítics de les Terres de l’Ebre de l’abril de 2005 sobre una proposta de traçat consensuada, on es plantejaven les al•legacions a l’Estudi Informatiu presentat pel Ministeri de Foment. Així, es reclama evitar la zona de protecció d’aus, el futur aeròdrom de Santa Bàrbara, el nucli urbà de Campredó i la urbanització de Vinaixarop; i que s’apropi el traçat a l’AP7 allargant-lo fins a l’Ametlla de Mar

2. Reclamar que la presentació de les al•legacions no suposi una excusa per a retardar l’execució de l’autovia A7

3. Reclamar la gratuïtat de l’AP7 en el tram de les Terres de l’Ebre i per als residents de les Terres de l’Ebre, mentre no s’inicien les obres i es posi en funcionament l’A7
El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre també té previst reunir-se en breu amb els representants a les Terres de l’Ebre dels partits polítics presents al Parlament de Catalunya, per traslladar-los l’acord institucional i comminar-los a què s’hi sumen.

Per cert, en lo referent al futur aeròdrom de Santa Bàrbara, que s’incloïa al Pla Estratègic de les Terres de l’Ebre, presentat fa temps però encara sense calendari, pressupost ni valoració per poder-lo implementar, aquest  passat divendres  i des d’Amposta, el conseller  d’Empresa i Ocupació Felip Puig, deia que considera el document un “bon llistat de les necessitats de les Terres de l’Ebre”, però que “no ha de ser un compendi de mancances i d’inversions”. El sindicats UGT, CCOO i USOC havien reclamat conèixer el contingut del document, entregat per la URV al febrer i que ha suposat un cost de 140.000 euros. A més, partits com el PSC i ICV han demanat la compareixença de Puig al Parlament. “Les cartes al rei les podem fer immenses, però els reis són els pares, els ha de pagar algú”, responia el conseller.

L’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre creu que els preus que han de pagar als veterinaris és abusiu

AGR

Moment de la Assemblea General de Socis celebrada el dia 28 de setembre al Auditori de Fira Amposta.(Foto:Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre)

Els taurins demanen a la Delegació del Govern que faci de mediador amb el col•legi de veterinaris per tal d’abaratir i millorar les condicions que imposa el col•lectiu .

(J.Roig/T.G.).-El president de l’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre , el planer Joaquim Martí, explicava ahir a La Plana Ràdio que han mantingut una reunió amb el Delegat del Govern, Xavier Pallaré, per tal d’expressar-li els seu malestar amb les condicions vigents imposades des de el col•legi de veterinaris a l’hora de prestar els seus serveis –obligatoris- als actes taurins que organitzen penyes i comissions al territori.

D’una banda Martí era explicit a l’hora d’afirmar que considera abusius els preus que fan pagar el professionals  i més quant la seua minuta ha de ser abonada abans de prestar el servei. També reclamen que el veterinari pugui esser escollit per la part contractant, ja que actualment és el col•legi qui decideix el veterinari que va a cada poble o més ben dit, és el mateix professional qui, segons la seua antiguitat i puntuació, té prioritat a l’hora escollir on va.

El president dels taurins ebrencs també va explicar que, una part del total de lo que perceben els veterinaris pels seus serveis, va a parar al col•legi, per això també demanen que s’elimini aquest tràmit, com un gest de bona voluntat que podria rebaixar fins a la meitat, el cost que genera per als organitzadors de la festa.

Martí va posar com exemple els 2400 euros que ha de pagar Santa Bàrbara per fer-nos una idea de la despesa que significa per als organitzadors els serveis veterinaris.”Això abans, pot ser era més assumible. Ara però amb temps de crisi, estaria bé que es poguera rebaixar”, deia.

Aquestes reivindicacions, segons els president de l’Agrupació, haurien de tenir resposta en un termini d’un parell de setmanes.

El Delegat del Govern a les TTEE valora la forma de fer obres municipals de l ‘equip de govern planer.

mercvat

Parlament del delegat del Govern en l ‘acte d’ inauguració del nou Mercat Municipal (Foto T.G)

Xavier Pallarès va inaugurar ,el passat diumenge, les obres de millora al Parc Municipal i el nou Mercat Municipal.
Entre altres  qüestions, el Delegat va destacar  el que les obres s’ hagin pogut fer ,en bona part, amb recursos propis i que hagin servit per donar  feina a veïns del poble a l ‘atur.

(J.Roig/T.G.).-En uns temps tant complicats  econòmicament  no està essent habitual  que es puguin inaugurar infraestructures i menys a nivell local, per les dificultats econòmiques que molts ajuntaments estan passant , per això el Delegat del Govern a les Terres de l’ Ebre ,Xavier Pallarès es confessava “content i satisfet”  d’ haver estat convidat per l ‘alcalde de Santa Bàrbara,Jordi Boronat, a inaugurar en una mateix dia dos importants projectes de l ‘equip de govern planer,com són la remodelació del Parc Municipal i el Mercat.”La veritat és que a tot hom li fa gràcia”, bromejava el Delegat.

En la seua visita a Santa Bàrbara , Pallarès  va felicitar a l ‘equip de govern planer,als tècnics i la gent del poble    que ho han fet possible ,destacant el fet de que els equipaments inaugurats siguin  bàsics per millorar  la qualitat de vida dels veïns del municipi i sobre tot que hagin pogut servir  per a poder donar feina a gent del mateix poble,que ,com tants altres ,pateix la xacra de l ‘atur.

Pallarès també va voler subratllar el fet de que  les obres del Mercat Municipal s’ hagin pogut fer  revertint els diners dels impostos  que paguem els veïns del poble  en infraestructures que tots podem gaudir-ne.”Això vol dir  que la gent pot saber en que s’ inverteixen els seues impostos. Que poden contribuir a fer millor la vida dels conciutadans ,a ajudar  als que ho estan passant malament  ia tenir una infraestructura de primera   qualitat”, concloïa el Delegat.