Posts

L’Ampa de l’escola de Santa Bàrbara també organitza un campus per Setmana Santa

S’organitzaran tres dies d’activitats relacionades amb la pasqua i es vol pintar zones de joc al pati del centre.
El preu del campus és de sis o quinze euros i el termini d’inscripcions acaba el dia 31 de març.

(J.Roig/T.G.).-Si la passada setmana explicàvem que el CF Santa Bàrbara organitzava un campus esportiu durant les properes vacances de Setmana Santa, avui ens fem ressò d’una iniciativa similar que neix de l’ AMPA de l’escola Jaume Balmes del nostre poble.
També per primera vegada i per tal que els infants puguin estar atesos durant els dies previs als pròpiament festius, l’entitat ha decidit organitzar tres dies de Campus escolar entre el dilluns i el dimecres de la Setmana Santa, és a dir, entre el 10 i 12 d’abril. Núria Royo i Núria Gaya, membres de l’Ampa, explicaven que els horaris seran des de les 9 del matí fins a la 1 de la tarda i que les activitats que han organitzat per als assistents estan estretament relacionades amb el centre i la festa que commemora el calendari. Així, entre altres activitats, es faran pintures a la zona del pati, mones de pasqua i fins i tot una excursió.

El preu del Campus escolar és de sis euros per un dia o quinze si es prefereix el pac dels tres dies. El termini per fer les inscripcions acaba aquest divendres 31 de març i es poden fer als matins a les nou, directament a la monitora del menjador escolar o el mateix divendres entre les tres i les cinc de la tarda al mateix menjador.

L’escola de Santa Bàrbara comença curs amb un nou equip directiu

El centre perd 14 alumnes i dos mestres i mig menys respecte al curs anterior.
Un dels canvis que ja aplica el nou equip directiu és la no obligació de fer files per poder entrar a les aules.

capturada

Façana i porta principal d’entrada a l’escola

img-20160914-wa0000

Porta d’entrada lateral al C/ Genar Bartrolí (Foto T.B.)

porta-escola-a

Porta lateral d’entrada des del C/ Corts Catalanes (Foto: T.B)

(J.Roig/T.G.).-Tot i que l’inici de curs a l’escola Jaume Balmes de Santa Bàrbara s’ha dut a terme amb normalitat, segons informaven des del centre, també és veritat que ho ha fet amb alguns canvis significatius, tant com ho pugui ser el canvi de l’equip directiu de l’escola que, a partir d’ara comandarà el nou director Alfred Paredes, mestre que arriba de nou al centre provinent de l’àrea metropolitana tot i que és natural d’ Ulldecona. L’acompanyaran Roser Llorens com a secretaria i Bàrbara Arasa com a cap d’estudis. Ella mateixa ens explicava que una de les primeres novetats que han aplicat ja en aquest inici de curs, ha estat l’eliminació de l’obligació de fer files per poder entrar a l’escola. Ara els alumnes poden entrar a les aules ordenadament tal i com van arribant.

Enguany el curs a l’escola Jaume Balmes ha començat amb 15 alumnes menys que l’any passat que en tenia 357 de matriculats, mentre que enguany en són 343. La plantilla de mestres també s’ha reduït i es queda amb 25 professors, dos i mig menys que l’any passat. També s’ha perdut un grup de P3 dels dos que hi havia fins ara.

La nova cap d’estudis també recordava que les reunions informatives amb els pares i mares ja han començat per als alumnes de P3 i que amb la resta es duran a terme entre aquesta setmana i la que ve.

Santa Bàrbara posa en marxa un “Banc de llibres”

capturada

(Foto:J.Roig)

La iniciativa és de l’AMPA de l’Escola Jaume Balmes, però compta amb el suport i assessorament de la mateixa escola i de l’ajuntament.

Es demana la col•laboració de tot hom i qui vulgui ja pot fer les seues aportacions als punts de recollida a l’Escola, l’Smartcentre, l’Ajuntament i l’Institut les Planes.

De moment els llibres que es demanen són diccionaris escolars de Català i Castellà de l’Editorial Santillana, el d’anglès Pocket McMillan, els llibres d’Educació en Valors 3 i 4, i el de lectura El Zoo d’en Pitus.

(J.Roig/ T.G./AdSB).-El proper curs escolar 2016-2017, l’AMPA de l’Escola Jaume Balmes vol iniciar un programa de reciclatge de llibres, que inclou part dels llibres de cicle mitjà i superior. L’educació infantil i cicle inicial en queden exclosos pel format dels materials utilitzats, que n’impedeix la reutilització. Amb aquest projecte de reutilització i socialització dels llibres es pretén sensibilitzar al màxim a tota la comunitat educativa d’aquests valors fonamentals i reduir la despesa econòmica a les famílies.
Núria Royo, coordinadora de la iniciativa i membre de l’AMPA explicava a La Plana Ràdio que la idea inicial era recollir solament diccionaris i llibres de lectura, però que donat l’elevat cost dels llibres es va decidir provar d’ampliar-ho també als llibres de text. Desprès d’aconseguir la implicació dels mestres i de l’Ajuntament la iniciativa ja s’ha posat en marxa.
La iniciativa no solament ha tingut el vist-i-plau del nou director que s’incorpora al centre, sinó que també comptarà amb l’experiència i assessorament que pugui aportar pel fet de que, a l’escola on ha estat fins ara, ja es feia un banc de llibres.
Tenint en compte que és un projecte nou es començarà per a signatures concretes i s’anirà ampliant a mesura que vagi funcionant. L’adhesió al Banc de Llibres és totalment voluntària, l’alumnat que no en formi part podrà comprar els llibres com s’havia fet fins ara. Les famílies interessades hauran de comprometre’s a unes normes per al bon funcionament de tot el projecte.

Per la seua banda, l’escola s’ha compromès a no canviar els llibres, que prèviament, s’ha acordat que formaran part del Banc de Llibres i l’AMPA de l’escola serà qui ho gestionarà. La Regidoria d’Ensenyament dona suport a la iniciativa fent una aportació econòmica per tal de facilitar el dia a dia a les famílies del poble. També es compta amb una aportació econòmica d’una entitat financera que aquest any es destinarà al nou projecte.

Des de l’Ampa es demana la col•laboració i implicació de tothom, i per això ja s’ha iniciat una recollida dels diccionaris escolars de Català i Castellà de l’Editorial Santillana, del diccionari d’anglès Pocket McMillan, dels llibres d’Educació en Valors 3 i 4, i del llibre de lectura El Zoo d’en Pitus. Els punts de recollida són a l’Escola, l’Smartcentre, l’Ajuntament i l’Institut les Planes.

Algunes activitats extrascolars que organitza l’Ampa de l’escola de Santa Bàrbara perillen per culpa de la reforma fiscal.

P1090156L’entitat esta valorant si pot assumir les noves disposicions fiscals
L’Ampa també recorda que és molt important fer les comandes abans del 19 de Juny per poder tenir a temps els llibres del proper curs.

(J.Roig/T.G.).-A finals de l’any 2014, el govern va aprovar a Reforma Fiscal que implica canvis en les obligacions fiscals que tenen les entitats sense ànim de lucre, tals com la necessitats d’utilitzar un programa de comptabilitat o bé un servei de gestoria externa i l’obligatorietat de pagar l’Impost de Societats en cas de tenir beneficis.
Aquest canvis, que estan portant molts de mals de cap a associacions i entitats que, en la majoria de casos, ja portaven a terme les seues activitats no sense dificultats, veuen ara agreujada la situació fins i tot amb la possibilitats de desaparèixer o, com en el cas de l’Ampa de l’escola Jaume Balmes de Santa Bàrbara, d’haver de retallar algunes de les activitats extraescolars que fins ara podien dur a terme, com classes de teatre, anglès o futbol sala. La tresorera de l’entitat, Marta Forés, explicava a la Plana Ràdio que ara mateix solament poden confirmar que seguiran organitzant les acollides matinals, del migdia i de la tarda, però la resta, estan pendents de poder confirmar-les, fins que no valoren de quina manera els afecta i com els repercutirà aquesta Reforma.

Un altre tema important que destacava Forés és el de la venda de llibres. Als alumnes de l’Ampa, ja se’ls ha lliurat aquesta mateixa setmana el full per fer les comandes per la proper curs. Un full que s’haurà de retornar abans del proper divendres, 19 de Juny . La tresorera deia que és molt important retornar-ho abans d’aquesta data per poder fer les comandes amb prou temps i evitar els col•lapses dels mes de setembre i poder tenir els llibres a temps.
Els llibres es poden pagar a terminis fins la data màxima del 31 d’Agost i es recolliran a la mateixa escola els dies 7 i 8 de Setembre entre les cinc i les vuit de la tarda.