Posts

Acaben les obres de modernització dels carrers Pagesia, Aragó i Victòria

Detall de les obres al carrer Pagesia. (Foto:J.Roig)

El nou model de carrer, sense diferència de nivells, vol donar preferència als vianants i evitar barreres arquitectòniques.

L’alcalde reconeix que encara no s’ha pogut avaluar completament els problemes que podria generar aquest sistema en cas de pluges significatives, però recorda que les empreses constructores garanteixen la resolució dels problemes que pogueren sorgir en aquest sentit.

(J.Roig/T.G.).-Ara fa just un mes es donaven per finalitzades totes les obres de reforma de carrers del nostre poble,
corresponents a l’anualitat 2017, és a dir les que s’han executat el carrer Aragó, el carrer Pagesia i el darrer tram del carrer Victòria.
L’alcalde, Alfred Blanch, explicava que aquestes tres obres, vénen a representar els nous models d’arquitectura urbana, sense diferència de nivells entre el carrer i la vorera per tal d’evitar barreres arquitectòniques.

Un sistema que elimina els canvis de nivell, però que podria causar problemes en cas de pluges significatives. Blanch, preguntat sobre aquesta qüestió, deia que l’empresa que s’encarrega de les obres garanteix i s’encarrega d’efectuar les corresponents reformes de nivell, com es va poder comprovar al problema sorgit al carrer Verge de Montserrat, amb la seva intersecció amb el carrer Tarragona.

L’alcalde deia que aquesta filosofia de carrer és la que se seguirà implementant als que s’aniran reformant en el futur, segons amplada, necessitats o funcions d’aquests. Els projectats per executar aquest 2018 són els carrers l’Hostal dels Frares, el Sant Rafel, la plaça Masada de la Rúbia i la nova rotonda d’entrada al poble des de la Galera.

Els carrers que s’han arreglat fins ara tenen un acabat modern i actual, donant preferència al pas de vianants per les voreres i eviten, com hem dit, les barreres arquitectòniques. S’han renovat totalment la xarxa d’aigua potable, el clavegueram i l’enllumenat, a més de les canonades de recollida d’aigües pluvials.
Paral·lelament, a mesura que es van renovant els vials, es va implementant el pla de mobilitat local, afectant també a carrers paral·lels, per tal de fer de Santa Bàrbara un poble més “ordenat”.

Les obres no han tingut cap cost econòmic per als veïns, ja que han estat finançades per la Diputació de Tarragona a través del PAM i amb fons propis municipals.

Santa Bàrbara incrementa el nombre de papereres per incentivar el civisme

Aquests dies s’han començat a col•locar les 30 noves que vindran a sumar-se a les 140 existents actualment.
Des de l’ajuntament es reconeix que pot ser la distribució de les actuals no era la més òptima i espera que amb aquest increment, es noti també una millora en la neteja viaria.

img_20161018_191537

Una de les noves papereres ubicada, en aquest cas, al carrer Joan Baptista Sales (Foto:J.Roig)

(J.Roig).img_20161018_191526Amb l’objectiu de que la població no tingui excuses per llençar papers o altres objectes a terra, l’ajuntament de Santa Bàrbara, a través de les regidories de Medi Ambient i Governació, augmentarà gairebé un 25 % més el nombre de papereres que actualment estan distribuïdes per tot el nucli urbá.
El regidor de Governació avançava fa uns dies des de la ràdio local aquesta intenció desprès de comprovar que l’actual distribució de les 140 papereres que hi ha repartides per la població, no estan uniformement distribuïdes, entre altres motius per les característiques urbanístiques del municipi, amb carrers molts llargs i alguns massa estrets i que no admeten espai per aquest tipus de mobiliari urbá. Olles subratllava que de les 140, gairebé 40 estan ubicades a la zona poliesportiva. Per això i desprès del corresponent estudi, les dues regidories van fer una replantejament d’aquelles zones del poble més susceptibles i apropiades per poder ubicar les 30 noves papereres que s’instal•laran.

Els treballs de col•locació d’aquestes noves papereres ja han començat i algunes ja es poden veure pels carrers i zones amb major pas de vianants del nostre municipi com són el passeig de les Escoles, el passeig de la Generalitat o el carrer Major. També se n’instal·laran de noves en llocs on fins ara no hi havien, com el Camí del Cementiri, la plaça de l’Estació o el passeig del Camp de Futbol i en alguns altres punts estratègiques.

El regidor planer deia que espera que aquesta millora es vegi reflectida en un comportament més cívic “perquè ara ja no hi haurà excusa per tirar res a terra”

Santa Bàrbara renova les plaques identificatives dels carrers

capturadaEn una primera fase se’n han col•locat 67 per restituir les que han desaparegut amb el pas del temps i també per senyalitzar les confluències dels carrers principals amb els secundaris.

El nostre poble, amb menys de 4.000 habitants té 159 carrers.

(J.Roig/T.G.).-Aquest dies, els operaris de la brigada municipal de Santa Bàrbara estan col.locant un nou model de plaques identificatives dels noms dels carrers de la vila.
El regidor de Governació , Antonio Olles, informava de que s’ha començat en una primera fase restituint aquelles plaques que han anat desapareixent al decurs dels anys per diferents motius amb la intenció de que tots els carrers estiguin identificats, com a mínim, al principi i al final de la via.
Com a nota curiosa, el regidor també ha informat de que el nostre poble té un total de 156 carrers, més tres que es comptabilitzen al Polígon industrial i amb noms que van des de els noms de diferents vents i conceptes immaterials i religiosos a noms de personatges locals o territorials, punts geogràfics catalans o tots els noms dels pobles del Montsià i altres de les Terres de l’Ebre.

En total, de moment, s’han col•locat 67 plaques noves que inclouen no solament les que s’han hagut de restituir, sinó que també s’ha volgut identificar els punts d’encreuament entre els carrers principals del poble i els secundaris.
Olles també deia que cada placa costa entre 30 i 40 euros amb lo que, de moment, en la renovació del vialer del nostre poble, l’ajuntament ha invertit més de dos mil euros. Les noves plaques tenen un fons de color ocre amb l’escut del poble al extrem superior esquerre i les quatre barres catalanes al inferior dret, just al mig, el nom del carrer.

L’arranjament dels carrers del Mas de Barberans pendents de la formació dels Governs autonòmic i nacional.

DSC02173

Una de les escales que comuniquen els carrers del poble (Foto: Blog Dones Planeres)

L’alcalde diu que aquestes obres importants no es poden executar sense subvencions i amb la situació política a Catalunya i pendents de les eleccions generals, cal ser prudents a l’hora de planificar-les.

Josep Lleixà espera, tot i això, que l’obra es pugui executar durant aquesta legislatura.

(J.Roig/T.G.).-Un dels principals projectes a executar al Mas de Barberans en aquesta recent estrenada legislatura, és l’arranjament dels carrers del poble. Josep Maria Lleixà, l’alcalde del municipi deia que desprès d’actuar a les zones enjardinades i sobre tot als trams d’escales que comuniquen els diferents carrers de la vila, ara és necessari dignificar també aquestes vies urbanes, un projecte ambiciós per al que es necessita un pressupost, no quantificat però si molt important.

Lleixà deia que el problema per un municipi petit com és el Mas de Barberans, és disposar d’un finançament propi per a obres d’envergadura com aquesta, impossibles de tirar endavant sense l’ajut de les subvencions. En aquest moments d’incertesa política, amb un govern provisional a la Generalitat i amb la perspectiva d’unes eleccions generals complicades, cal ser molt prudent a l’hora d’aventurar-se en projectes com aquest, reflexionava.

La voluntat de tirar endavant aquesta obra i és, però per tirar-la endavant caldrà esperar a que es formin els nous governs i es desencallin els temes financers.